I. Magyar Iskola Cambridge Vers- és Prózamondó Verseny

/ Varga Eszter /
varga.eszter2023 képe
A jelenlévők újra megmutatták, milyen hatalmas ereje van a költészetnek és az irodalomnak.
Első Magyar Iskola Cambridge Vers- és Prózamondó Verseny Első Magyar Iskola Cambridge Vers- és Prózamondó Verseny Első Magyar Iskola Cambridge Vers- és Prózamondó Verseny Első Magyar Iskola Cambridge Vers- és Prózamondó Verseny

Az iskola nemrégiben megrendezte első vers- és prózamondó versenyét, amely minden várakozást felülmúlt, és egy emlékezetes eseménnyé vált mind a résztvevők, mind a közönség számára. A program megszervezésében személyesen is részt vettem, így közvetlen közelről láthattam, milyen elhivatottsággal és szenvedéllyel készültek a diákok és a felnőttek.

A verseny különlegességét a fellépők lelkesedése és tehetsége adta. Az előadások során a jelenlévők újra megmutatták, milyen hatalmas ereje van a költészetnek és az irodalomnak. Nemcsak a diákoknak, hanem a közösség számára is fantasztikus élményt nyújtott az esemény. Szülők, tanárok és diáktársak egyaránt büszkén figyelték a versenyzőket, akik bebizonyították, hogy milyen gyönyörű a magyar irodalom világa.

Az iskola fontosnak tartja a vers szeretetének ápolását és átadását, ennek jegyében versmondó műhelyt is létrehoztak, ahol nagy magyar költők műveit olvassák és elemzik különböző korosztályok számára. Az iskola büszke tanáraira és diákjaira, akik nemcsak helyi, hanem a V. Angliai József Attila Vers- és Prózamondó Versenyen is számos díjat nyertek el. Ez is tükrözi azt a kiváló munkát és elhivatottságot, amellyel a tanárok, szülők és a tanulók nap mint nap tesznek a magyar nyelv ápolására.

Az első iskolai vers- és prózamondó verseny sikere azt mutatja, hogy az irodalom iránti szeretet és tisztelet mélyen gyökerezik és virágzik az iskolában.