I. Lángos Fesztivál Melbourbe-ben

A Fonó Tánccsoport megvendégelte Melbourne apraja-nagyját

/ Rózsa Sára Nikolett /
rozsa.sara.nikolett képe
Október 20-án, vasárnap rendezte meg a Melbourne-i Magyar Központ Táncegyüttese, azaz közismertebb nevén a Fonó, első lángos fesztiválját, melynek a Magyar Központ mellett álló nagy parkos terület adott otthont.
KínálatA lángoshoz vezető sorPultosKészül a kolbász

Igazán családias programon vehetett részt az a körülbelül ezer ember, aki ellátogatott vasárnap a Lángos Fesztiválra. Az egész eseményen a Tánccsoport tagjai végeztek minden munkát, a szervezéstől kezdve a sütésen keresztül, egészen a takarításig, mindezt a nagymamák segítségével. A szociális média platformoknak hála, a fesztivál igazán multikulturálissá vált, hiszen vonzó mindenki számára a street food, így a legkülönbözőbb származású emberek élvezték együtt a magyar népzenei aláfestést, és a házi pálinkát. A nap főszereplője a lángos volt, de senki ne gondolja, hogy csak a klasszikus sajtos-tejfölös. Az igazán ínyencek megkóstolhatták az ajváros, kapros-túrós, illetve a fetás változatait. Ezen kívül lehetett még sült kolbászt, rétest kapni és elfogyott 250 db palacsinta is. 
Az esemény nemcsak remek közösségépítő programul szolgált, hanem fő célja a Fonó anyagi támogatása volt. Bartha Gyöngyi Éva, a program szervezője elmondta, hogy a rendkívül sikeresnek mondható I. Lángos Fesztivál elérte a célját: összegyűlt elegendő pénz arra, hogy kalotaszegi viseletet varrassanak az egész tánccsoport számára. 

Fotó: Albert Károly