Húsvéti játszóház Hullban

/ Petrás Éva /
petras.eva képe
Az észak-angliai Yorkshire megyei Kingston upon Hull városában élő magyar közösség tagjai számára minden hétvégén van program, mely elsősorban a gyermekes családokat szólítja meg.
Kézműves foglalkozásKézműves foglalkozásKézműves foglalkozásTojásvadászat

Április 20-án,  szombat  kora  délután, a közelgő ünnep kapcsán gyűltek össze kicsik és nagyok a város szívében levő, a Hungarian Community Groupnak otthont adó Humber All Nations Alliance (HANA)  tágas földszinti termében. A húsvéti játszóházat most első alkalommal rendezte meg a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasa.  Az eseményre más városból, Grimsbyből is érkezett család.  A  helyszínen  kézműves foglalkozás várta az érdeklődőket, akik többféle tevékenység közül választhattak. A legnépszerűbbnek a tojásfestés bizonyult, de lehetett az elkészült tojásnak kosárkát alkotni, valamint nyuszit is. Az alkotás öröme, a kreativitás gyönyörű munkákat eredményezett.

Természetesen nem maradhatott el a - kissé átalakított, fejtörővel tarkított -  tojásvadászat sem, ami ezúttal  nemcsak a gyerekeket, hanem a szüleiket is részvételre buzdította. A teremben 14 darab műanyag tojás volt elrejtve, és  mindegyikben egy-egy találós kérdés lapult. A válaszokat le kellett írni, majd az összekevert  első betűkből  értelmes kifejezést alkotni. Miután  a "húsvéti ajándék"  megoldás összeállt, a gyerekek boldogan vették át megérdemelt jutalmukat, az apró játékot tartalmazó csokoládétojást.

A késő délutánba nyúló rendezvény végig jó hangulatban telt, és mindenki az ünnepre hangolódva tért haza.