Egy hónap – számos program

Május telis-tele érdekes és fontos eseményekkel Varsóban

/ Marjai Éva /
marjai.eva képe
A tavasz végre elhozta a kellemes időt, a varsói magyar közösségeknek pedig a sűrű programokat. Tanulás, játék, beszélgetés, közös gondolkodás – minden, ami a Lengyelországi Magyar Egyesületben történik mostanában.
Egy kis nyelvtanozás VarsóbanTanítás VarsóbanMagyarul beszélgetők klubjaMunkatársi megbeszélés Varsóban

A Divéky Adorján Hétvégi Magyar Iskola és Óvoda diákjai lassan az évzáróra készülnek: megkapták a megtanulandó verseket, gyakorolják az énekeket. Mivel Lengyelországban a hónap végén ünneplik az anyák napját, még volt időnk előkészíteni az apró meglepetéseket.

Közben folyamatosan zajlik az új ismeretek átadása. Arra is szakítottunk időt, hogy a tanári kar összeüljön egy hosszabb megbeszélésre, hiszen már most el kell kezdeni a jövő tanévre vonatkozó terveket összegyűjteni.

A szeniorok csoportját meglátogatta a nagykövetség új munkatársa, Krausz Dóra százados. Elhalmozták kérdésekkel, örömmel hallgatták beszámolóját életéről, pályájáról, terveiről. 

A Varsói Egyetem magyar szakos diákjai ebben a hónapban is összegyűltek, hogy találkozzanak az itt élő magyarokkal, gyakorolják a nyelvet és ismerkedjenek.