Hírlap, ami valóban "Rólunk szól"

A buenos aires-i magyar közösség hírlapjának már a második számát olvashatják!

/ Vágási-Kovács Anna /
vagasi.kovacs.anna képe
Mindig jó egymásról hallani. Mindig jó időről időre viszontlátni egymást.

Ez különösen igaz ezekben a bizonytalan időkben, amikor, ha a mai technikai adottságok mellett nem is teljesen vagyunk elszigetelve a külvilágtól, de találkozni nem tudunk, nincsen lehetőségünk beülni egy kávézóba, és egy gőzölgő fekete mellett, egymás szemébe nézve egy jót beszélgetni, vagy beülni egy vacsorára a Hungáriába Omarhoz.

Mennyire fantasztikus lenne, ha az a sok minden, amit nap mint nap ez a színes, változatos érdeklődési körrel rendelkező közösség, magyar indentitásának megőrzése végett végez nem csak családban, vagy egy-egy szervezeten belül maradna, hanem megosztva azt a közösség minden tagjával inspiráló, lélekerősítő lehetne mindenki számára. Ez a gondolat vezérelte a RÓLUNK SZÓL – A buenos aires-i magyar közösség hírlapja megszületését.

Nagyon jó fogadtatása van a lapnak! A visszajelzésekből kitűnik, hogy éhes volt egy ilyen lapra a közösség. Idézek néhányat közülük:

"...szívből gratulálok a remek kezdeményezésedhez és a remek, vidám, tartalmas szórakoztató laphoz. Óriási, amit tettél, ... nemcsak hézagpótló, hanem szinte életmentő a lap a buenosi magyarság számára."

"A hírlap nagyon érdekes, és a közösség összetartása szempontjából szükséges. Nagyon élvezem a különféle cikkek olvasását; ez egy nagyon jó módja a magyar nyelv gyakorlásának, amire a szüleim halála óta nincsen lehetőségem."

"Annyira jó ez a Hírlap, minden sorát örömmel olvastam! Gratulálok!"

"Megint színes, sokoldalú, alapos, vidám. Micsoda ajándék!! Várom a júliust!"

A lap írásában állandó segítségemre vannak ösztöndíjas társaim; Knapecz Kata és Tóth András. Nagy boldogság, hogy mindig számíthatunk a magyar nyelvről írt csodás cikkeivel Benedek Zsuzsira, gondolatai megosztásával Zólyomi Katira, valamint gyönyörű rajzaival Ronan Priscilára. Bízom benne, hogy egyre több rendszeres szerzője lesz a lapunknak!

A lap azért különleges, mert kifejezetten csak a közösségről szól, továbbá a közösség tagjai publikálnak a lapba. Beszámolunk benne - többek között - a cserkészek, a néptáncosok, a Hungária Egyesület, a Zrínyi Ifjúsági Kör, a Szent László Iskola munkájáról, továbbá olvashatunk benne visszaemlékezéseket, vallomásokat, interjúkat, történelmi vonatkozású cikkeket. Ösztönzök mindenkit, kicsiktől nagyokig, hogy érdeklődési területének megfelelően – legyen az egy recept, meseírás, művészeti alkotás, egy magánjellegű visszaemlékezés, egy szép emlék megosztása, egy kutatás eredménye... – vegyen részt a cikkek írásában, hiszen fontos, hogy tudjunk egymásról! Ebben a bizonytalanságokkal teli időszakban, amikor Argentínában újra és újra meghosszabbítja a kormány a kötelező karantén végső dátumát, talán még inkább.

Azon dolgozom, hogy olvasóink továbbra is olyan érdeklődéssel forgassák ezt a hírlapot, mint amilyen örömmel készül.