A híres magyar gulyás osztatlan sikere Észak-Macedóniában

/ Vadlövő Gabriella /
vadlovo.gabriella képe
Észak-Macedóniának kétségbevonhatatlanul gazdag, és ízletes a konyhája. Mégsem tudnak ellenállni, ha magyar étel kerül eléjük. Sokszor hallom tőlük, mennyire szeretik a magyar konyhát. A Kumanovóban 2023. szeptember végén megtartott Hagyományos, és organikus termékek vásárán pedig idén is megbizonyosodhattam arról, hogy a magyar gulyást ellenállhatatlannak tartják.
A legnépszerűbb standA magyar kultúra népszerűsítéseA Teleház citeracsoportjaRotyog a gulyás

A Macedóniai Magyarok Teleház Szervezete már évek óta részt vesz a rendezvényen, amelyre az ország minden részéről érkeznek termelők és kiállítók, hogy bemutassák saját termékeiket, és hagyományos ételeiket. A kumanovói Hagyományos, és organikus termékek vásárára a Teleház tagjai is finomságokkal érkeztek, hogy a magyar kultúra mellett a magyar konyhát is népszerűsítsék.

Turcsányi Tibor, a Teleház főszakácsa volt ezúttal is felelős a hamisítatlan magyar gulyásleves elkészítéséért. Mint minden évben, idén is két bográcsban rotyogott a magyar finomság. A gulyás mellett mákos bejgli, diós, és lekváros kosarkák, túrós pogácsák, sajtos rudak, és más édes, és sós aprósütemények is várták a vásárra kilátogatókat. Ezeket mind a Teleház tagjai készítették. 

A Teleház standján kalocsai mintás terítők, és magyar motívumos tárgyak sokasága hívta fel a figyelmet arra, hogy itt a magyar hagyományokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A Macedóniai Magyarok Teleház Szervezetének citeracsoportja is fellépett a rendezvényen. Felcsendült a "Tavaszi szél vizet áraszt", a "Kossuth Lajos azt üzente", így a magyar kultúrát több aspektusból is megismerhették az érdeklődők.

A Teleház standja minden évben a legnépszerűbbek közé tartozik, sőt, talán a legnépszerűbb. A tagok által készített finomságok az utolsó falatig elfogytak, emellett a magyar hagyományok iránt is érdeklődtek a vásárra kilátogatók, a citeracsoport fellépése pedig szintén nagy népszerűségnek örvendett.