Hétvégi táborozás a Miami Magyar Házban

Hagyományőrző családi tábor

/ Rozs Eszter Nóra /
rozs.eszter.nora képe
Az Első Magyar Egyesült Keresztény Egyház (First Hungarian United Church of Christ of Miami) őszi hagyományőrző családi táborát 2018. október 5 és 7 között rendezték meg a Miami Magyar Házban.
Bibliai történetek bemutatása - Noé bárkájaBibliai történetek bemutatása - Készül Noé bárkájaTánc és nóta, míg előkészülünk a pólófestésreSportvetélkedő

A program szervezőjének és koordinátorának Cajkás Zsuzsannát, a Dél Floridai Magyar Gyermek Klub vezetőjét kérte fel az Egyház.

A hétvége különlegességét a beltéri sátorozás adta, a számos néptáncos - énekes és kézműves program mellett. A családi táborban a szülők is aktívan részt vettek, főleg az Egyház jegyzője, Veres Gábor által vezetett családi sportvetélkedőben, valamint a szalonnasütésben. A tábortüzek mellett a Family Horse Academy lovas foglalkozása, a Liquid Gold Apiary méhészeti bemutatója és a közös süteménykészítés adta a program gerincét.

Mivel ez a tábor egyházi szervezésű volt, a bibliai történetek feldolgozása és bemutatása is a program részét képezte. Noé bárkájának történetét Berki Valéria az Egyház főgondnoka mesélte el a gyerekeknek. Az egyik főbb feladat ennek a történetnek a feldolgozása és egy közös kollázs megalkotása volt. A gyerekek sikeresen és örömmel készítették el és mutatták be a műalkotásukat vasárnap a hagyományos istentiszteletet követően, melyet két - a táborban tanult - dal eléneklésével kísértek.

A családi tábor fontos eleme volt Varga Ottilia – a Napraforgok Hungarian Folk Dance Ensemble vezetőjének - táncos, zenés programja, Veres Gábor bőrdíszműves foglalkozása, valamint számos kézműves projekt is, mint a népi motívumos stencilek segítségével készített pólófestés, vagy magyaros hűtőmágnes készítése agyagból.

A tábor ellátásáról Mező Piroska presbiter gondoskodott.

A visszajelzések tükrében elmondható, hogy mindenki jól érezte magát és nagyon várja már a következő közös programot.