Házisütemények és közösségi összefogás

/ Czender Csilla /
czender.csilla képe
A Kossuth Táncegyüttes évadzáró báljára hagyományosan április végén kerül sor minden évben.
bal2bal1bal

Az eseményre hatalmas erőbedobással készült az együttes minden korosztályos csoportja, elképesztő energiákat mozgattak meg a műsor során, és fergeteges siker koronázta munkájukat. Mindez a színpadon történt és mindenki számára látható volt.

Emellett azonban rengetegen dolgoztak a rendezvény sikerén a háttérben is táncosok, szülők, rokonok, barátok.

A bált megelőző napokban sor került az együttes székházául is szolgáló Kossuth Ház alapos kitakarítására, a vacsorához szükséges étkészletek előkészítésére, a ruhatár, a színházterem berendezésére. Elkészült a színpompás dekoráció és a színpadi díszlet is.

Az asztalokra akár csak egy jó lakodalomban, házi pogácsa és házi apró sütemények kerültek, amiket szintén a közösség tagjai készítettek, mi a lányokkal mézeskaláccsal készültünk. A vendégeket a már viseletbe öltözött táncosok fogadták és kísérték az asztalukhoz, a senior csoport tagjai pedig a zenekarral nótáztak, ami megalapozta a kiváló hangulatot. 

A színpadi műsort követően egy pillanatra sem volt megállás, már kezdetét is vette a vacsora, ahol a felszolgálás teljes folyamata is az előadás résztvevőire hárult, ahogy a bál végeztével a hajnali pakolás is. Igazán tartalmas és szép estét zárhattunk, melynek sikere a közösségi összefogás erejének volt köszönhető.