Három éves a chilei Duna Táncegyüttes

/ Tar Krisztina /
tar.krisztina képe
A Duna Táncegyüttes idén ünnepelte megalakulásának harmadik évfordulóját. A csoport 2016 augusztusában alakult, azzal a céllal, hogy a tánc univerzális nyelvén keresztül összehozza a Chilében élő magyarságot, magyar leszármazottakat és azon chileieket, akik érdeklőnek a magyar kultúra iránt.
A Duna TE tagjainak ünneplése a gála után

Az együttes az elmúlt három évben a kemény munka eredményeként hazai és nemzetközi ismertségre is szert tett. Folyamatos résztvevői a chilei magyar rendezvényeknek, a Latinamerikai Parókia gáláinak, valamint részt vett a 2018-as Buenos Aires-ben megrendezett Dél-Amerikai Magyar Néptánctalálkozón, majd 2019 májusában az első uruguayi néptánctáborban. 2018 augusztusában Magyarországon is felfigyeltek a csoport rövid időn belül elért hatalmas sikereire, és a Hajdú-Bihari Napló augusztus 25-i számában kétoldalas cikk jelent meg a táncosokról.

A három éves évforduló megünneplése szintén nagy sikert aratott, augusztus 24-én a Latinamerikai Parókia dísztermében rendezett ünnepségen kb. 120 fő vett részt. A néptáncos és népzenei bemutatót a Törey család által készített ebéd, kézműves foglalkozások és táncház követték. Az ebéd töltött káposzta füstölt kolbásszal, magyar piros paprikával, tejfölösen, valamint diós beigli és isler volt. Meglepetés volt a vendégek számára, hogy részt vett a rendezvényen az El Rollo nevű kürtőskalács készítő is.