Hamilton: Tanévnyitó mise batyus ebéddel

Isten áldásával indult az új magyar iskolai tanév és cserkészév Hamiltonban.

/ Balla Barbara /
balla.barbara képe
Öt év kihagyás után először tartottak cserkész- és tanévnyitó ifjúsági misét a hamiltoni Szent István Római Katolikus Templomban.
Tanévnyitó mise Hamiltonban Tanévnyitó mise Hamiltonban Tanévnyitó mise Hamiltonban Tanévnyitó mise Hamiltonban

A szeptember 22-i vasárnapi szentmisét megelőzően több alkalommal került sor énekpróbákra, valamint az új énekek elsajátítására. A mise különlegessége, hogy baráti szeretettel köszönhettük újra Kajtor Domonkos jezsuitát, akivel a cserkészcsapatok a nyári tábor alkalmával ismerkedtek meg. Domonkos nem csak prédikációval készült megszólítani a helyi fiatalokat és szépkorúakat, hanem gitárral kísérte a cserkészekből álló énekkart. A mise hangulata garantált volt, csakúgy, mint a hamiltoni közösség összefogása. Szőke Zsófia, az Arany János Magyar Iskola igazgatójának és az énekkar vezetője külön kérést intézett az énekesekhez. Arra kérte őket, hogy: „hallják meg a hívek, hogy mosolyogva énekeltek”, ami a visszajelzések alapján többek szemébe is könnyeket csalt. 

A meghívott vendégek között köszönhettük dr. Laky-Takács Péter diplomata-konzult a torontói főkonzulátusról, aki köszöntőjében külön kiemelte, hogy mekkora áldás a közösség számára, hogy anyanyelvükön hallgathatják az evangélium tanításait, ugyanis ebben a szerencsében nem minden közösség részesül.

A misét Domonkos a közösséghez intézett megható szavaival és az iskolatáskák megáldásával zártuk. Az ünnepi szertartást követően batyus szeretetlakomára invitáltuk a résztvevőket, hiszen így volt teljes a közösségi vasárnap.