A hagyományos Katalin bál Nürnbergben

/ Tóth-Pál Zoltán /
toth.pal.zoltan képe
Idén Katalin napjára, november 25-ére esett a bál időpontja, de nemcsak ez tette különlegessé, emlékezetessé az esténket. „Ha Katalin locsog, karácsony kopog!” tartja a népi időjóslás, s mivel esőnek nem voltunk híján e napon, reméljük, hogy szép fehér karácsonyunk lesz.
NyitótáncA báli keringő.A báli hangulat.Az előadók.

A bál nyitótáncát immár hagyományt teremtve második alkalommal táncolta a „Tűzvirág” Néptáncegyüttes. A koreográfiát Körtvélyesi Anna néptáncpedagógus tanította be. Idén a Dunát idézték nekünk ide, Nürnbergbe, a Pegnicz partjára. Johann Strauss Kék Duna keringőjére bécsi keringőt táncoltak. Majd a közönséget táncba híva köszönték meg jól megérdemelt tapsukat. A Nürnbergi Magyar Kultúregyesület nevében, széki köszöntő énekével, s gyönyörű rózsákkal  ajándékoztuk meg kedves Katalin és Erzsébet nevű vendégeinket.

Az est során a Kolozsvárról érkezett Máté Isti és zenekara is kitett magáért. Máté Isti és Czala Gyuszi szintetizátoraikon fáradhatatlanul, énekelve varázsolták a bálterembe változatos repertoárjukkal a jó hangulatot. Deák Albert hegedűművész virtuóz játéka mindenkit lenyűgözött. A különböző technikai bravúrok, az üveghang megszólaltatása és a vonó szétszerelésével gyakorlatilag szőr nélkül való vonózás elkápráztatta közönségét. Maneszes Márton, a Kolozsvári Magyar Opera magánénekese oly hangulatot teremtett közvetlen előadásával, csodálatos hangjával, hogy szinte izzott a levegő körülötte. Mondhatom mindnyájan jól szórakoztunk, emlékezetes estében volt részünk.