Gyermeknap Kingston upon Hullban

Évadzáró családi összejövetel

/ Petrás Éva /
petras.eva képe
Június első szombatján gyerekzsivajtól volt hangos Kingston upon Hull Oak Road Parkja. A nemzetközi gyermeknap alkalmából a helyi magyar közösség egy jó hangulatú családi napot szervezett. A rendezvényre látogatókat számos vetélkedő, ügyességi feladat várta.
TollaslabdaKötélhúzásCsillámtetoválásPiknik

Volt kötélhúzás, zsákban futás, hulahopp karikás verseny, de lehetett más szabadtéri eszközökkel is szórakozni, mint például tollaslabdázni, focizni vagy buborékot fújni. Jó volt látni, hogy nemcsak a gyerekek, hanem a szüleik is bekapcsolódtak a játékokba. A helyszínen lévő játszótér a kisebbeknek az örömét szolgálta. Kora délután szinte mindenki megpihent, és előkerültek az otthonról hozott finomságok. A nap hátralevő részében a kézműves foglalkozáson a gyerekek gyurmázhattak, színezhettek, vagy akár karkötőt, nyakláncot fűzhettek. A csillámtetoválásra hosszú sor várakozott, természetesen végül mindenki elégedetten távozott. A kora estéig tartó családi nap a jókedvről, a közös élményekről szólt. Ez nagyon fontos, hiszen megtartó ereje van egy közösség életében.

Mivel ösztöndíjasként számomra ez volt az utolsó rendezvény, itt igyekeztem a megismert magyar családoktól személyesen is elköszönni. A többségükkel 9 hónappal ezelőtt, szeptemberben, évadnyitó családi összejövetelen találkoztam először. Úgy gondolom, hogy ez a júniusi nap méltón keretbe foglalta, lezárta az itt töltött időt.