Gyerekektől, gyerekeknek

A Römer család énekórái

/ Nagy Regina Mária /
nagy.regina.maria képe
A Folktone Duó és a Römer Family is számos alkalommal volt már vendége a Coventry Magyar Tanodának. A Römer család legkisebb tagjai is megnőttek azóta, és édesapjukkal közösen játszák nekünk a dalokat a tanodai foglalkozásokon.
RömerRömerRömerRömer

A Birminghamben és Coventry-ben működő tanodák, szerencsésnek mondhatják magukat, mert a Römer család is Birminghamben él, így, ha idejük engedi, akkor vállalják rendhagyó zenés foglalkozások megtartását a tanodákban. A közelmúltban Coventry-ben énekelhettünk velük. A tanodásoknak ez mindig különleges esemény, hiszen velük egykorú gyerekek zenélnek nekik, Lilia 8, Loránd 11 éves. Velük énekelni is nagy élmény, de hallgatni is szoktuk őket, például kézműves foglalkozás közben.

A gyerekeknek mindig külön motivációt jelent, ha a zenés foglalkozásokon valamilyen hangszer is szerepel. Én magam citerázni szoktam, de előkerült már a doromb és a furulya is. Arra is mindig kerítünk időt, hogy azok a gyerekek, akik még nem láttak élőben citerát, megnézhessék és kicsit kipróbálhassák. Ez még az egészen kicsi gyerekeket is érdekli.

A kisebbekkel a daltanulást, mondókázást mindig kiegészíti valamilyen mozgásos játék is. Mire felnőnek a nagyobbak csoportjába, már egészen komoly repertoárjuk lesz magyar gyerekdalokból, népdalokból, a mindennapi élethez kapcsolódóan és az ünnepekhez egyaránt.