Gulyás- és halászléfőző fesztivál Melbourne-ben

/ Szalóki Petra /
szaloki.petra képe
Ahogy minden évben, idén is sor került a hagyományos Gulyás- és halászléfőző fesztiválra február 3-án, vasárnap, a melbourne-i Magyar Központ parkjában.
A szervezőkA Vardos trioKészülnek az ételekA gulyásfőzés mestere

A Fonó Tánccsoport tagjai már hajnalban sürögtek-forogtak a helyszínen, hogy mindent előkészítsenek az éhes vendégsereg érkezéséig. Négy üstben rotyogott a marhagulyás, kelt a tészta a lángoshoz, előkerültek az asztalok, székek, sátrak, felkerült a fakanalakból álló ötletes dekoráció és felfújták a gyerekeknek szánt ugrálóvárat is. A szervezők gulyása mellett a legnagyobb szerepet idén is az egyéni versenyzők főztje kapta. Minthogy az esemény nagyon népszerű a magyar közösség körében, szerencsére ebben az évben is sok nevező versenyzett az első helyért, így a kóstolni vágyó vendégseregnek volt miből válogatnia.

A zsűri ítélete mellett az önjelölt szakácsok a látogatók véleményére is számíthattak, hiszen kóstolójegyet váltva bármely érdeklődő megkóstolhatott három „versenyművet” és természetesen szavazócédulát is kapott, amelyen leadhatta voksát a neki legjobban tetsző ételre.

Az eredményhirdetés során kiderült, hogy ezen a napon a zsűrinek és a közönségnek egészen hasonló volt az ízlése, így történhetett meg, hogy ugyanaz a gulyás kapta az első díjat a zsűritől és a közönségtől is. A különdíj egy román csapaté lett, akik japán módra készítették el a gulyást. Az ételnek ez a változata is igen népszerű volt a látogatók körében és nagyon gyorsan elfogyott.

A látogatók az egytálétel számtalan variációja mellett kóstolhattak még a nap folyamán lángost, jellegzetes magyar süteményeket és söröket, mindeközben pedig élő zenével szórakoztatta őket a Vardos trió.