Guelph: Mikulás műsor és karácsonyi vásár a Kossuth Házban

/ Kürti Adrienn /
kurti.adrienn képe
December 8-án már kettő órától izgatottan gyülekeztek a résztvevők a Kossuth Házban. Ekkor már hetek óta tartottak nagy erőkkel az előkészületek a Mikulás műsorra és karácsonyi vásárra
Kitcheneri Magyar Iskolások Mikulás műsoraKossuth Tánccsoport középső csoportjaMegérkezett a MikulásMagyar Iskolások által készített hagyományos mézeskalácsok

A Guelph-i Magyar Iskolában decemberben nem csak tanultak az órákon az ünnepekről, hanem kedves verseket is megtanultak a műsorhoz. Emellett időben elkezdték készíteni a vásárfiát is: idén hófehér szódabikarbóna gyurmából formáztak csillogó karácsonyfa díszeket. Ezen kívül az árusítóasztalra kerültek a népszerű zsákbamacska csomagok is, melyeknek bevételét természetesen jótékony célra szánták az iskolások.

A Kitcheneri Magyar Iskolában is a vásár előtt már két héttel mézeskalácsot sütöttek a diákok a szülők segítségével, amit minden család hazavitt és gyönyörűen megdíszítve hozott eladásra a vásárra. A kitcheneri iskolások több száz palacsintát is sütöttek, melynek bevételét szintén jótékony célokra fordították. A nagyok csoportjában textil szaloncukrokat is varrtak eladásra, a bevétel pedig a Mikulásgyáron keresztül a magyarországi családokat is támogatta.

A Kossuth Tánccsoport szülői közössége jól szervezett „sütő manufaktúrává” alakult erre az alkalomra. Minden tánccsoportos szülő 180 darab mini magyaros aprósüteményt készített, melyeket ízlésesen dobozokba pakoltak szét. A dobozolt sütemények bevétele itt is jótékony célokat szolgált.

A karácsonyi műsor délután három órakor kezdődött a kitcheneri iskola tanulóinak előadásával. Kicsik és a nagyok hosszú és nehéz karácsonyi és Télapó verseket és dalokat szavaltak, énekeltek és furulyáztak ügyesen.

Következett a Kossuth Tánccsoport középső csoportjának pörgős előadása, melyet csodás piros-fehér népművészeti ruhában adtak elő.

A guelph-i iskolások fellépése zárta a műsort. A gyerekek itt is hosszú, szépen és bátran szavalt versekkel bizonyították felkészültségüket.

A műsor végén megérkezett a Mikulás is, aki a színpadon ülve egyesével fogadta a hosszú sorban várakozó gyermekeket. A Mikulásnak minden gyerekhez volt egy kedves szava vagy kérdése, amire a kisebbek és nagyobbak is ügyesen válaszoltak. És mivel idén minden gyermek nagyon jó volt, nem adott virgácsot senkinek se, így a Mikulástól a kicsik és nagyok is egy hagyományos, édességekkel és gyümölcsökkel teli csomagot kapták.

A csodás napért és a példamutató jótékonyságért köszönet minden szervezőnek, szülőnek, tanárnak, iskolásnak és résztvevőnek!