Gryllus Vilmos könyvbemutató előadása Münchenben

/ Patai Borbála /
patai.borbala képe
A Regös Néptánc Egyesület jóvoltából a Münchenben és környékén élő magyarok élőben hallgathatták meg Gyrllus Vilmos Magyar népdalok című könyvének bemutatóját 2017. október 20-án. A kötetben közel harminc könnyen elénekelhető magyar népdal kapott helyet, amelyekből hangszeres ízelítőt kaphattak az érdeklődők.
Gryllus Vilmos 01Lelkes közönségÉnekszóGryllus est

Az előadás újabb ajándék az otthontól távol élők szívének, a magyar kultúrát szerető embereknek. A helyszín hamar megtelt izgatottan várakozó, csillogó szemű gyermekkel és felnőtt kísérőikkel, akiket Farkas-Balázs Anett, a rendezvény ötletgazdája köszöntött. Különleges élményben lehetett részünk, hiszen nem mindennap adódik lehetőség olyan neves előadókkal élőben találkozni, mint Gryllus Vilmos. Generációk nőttek fel – s reméljük sokan nőnek még fel – az általa és a Kaláka együttes által megzenésített verseken, meséken. Szeretete hamar megtöltötte a nézőteret, így könnyedén ment a közös éneklés és tánc a színpad előtt. A Kossuth-díjas magyar zenész, előadóművész, zeneszerző a koncert után dedikálásra, közös fotózásra várta a gyerekeket, miközben CD- és könyvvásárlásra is jutott idő, így az élmény mellett magunkkal vihettünk még egy kis zenét, csokorba szedett verseket. A műsor végén a szervező csapat frissítővel várta a résztvevőket a helyszín előterében, ami hamar elfogyott a táncban, énekben „kimerült” gyermekek körében.

Ezúton is köszönjük Gryllus Vilmosnak, hogy ellátogatott hozzánk, és megajándékozott bennünket zenéjével, mosolyával, az önkéntes kezeknek pedig a sok segítséget.