III. genfi magyar karácsonyi vásár

/ Knoll Petra /
knoll.petra képe
December második napján rendezték meg harmadszor a karácsonyi vásárt Genfben. Idén a magyar ételeken és portékákon túl, gyermekprogramokkal is készültünk a Genfi Magyar Kulturális Központba látogatóknak.
Mézeskalácsok és koszorúkMézek és kürtöskalácsokHázi süteményekÉkszerek

A rossz idő ellenére igazán sokan látogattak el a Kulturális Központ által szervezett rendezvényre. 11:30-kor nyitotta meg kapuit a vásár az érdeklődők előtt. Előtte sokan vettek részt a magyar nyelvű katolikus misén a szomszédos templomban. Szóval az első nagy hullám a kápolnából érkezett.

Idén is sok magyar finomsággal készültek a szervezők. Volt frissen sült házi kolbász, kürtőskalács, birsalmasajt és temérdek házi készítésű sütemény (pogácsa, zserbó, bejgli), valamint különleges mézeket is kóstolhattak és vásárolhattak az idelátogatók. Mindezt a sok finomságot egy kis forraltborral és egyéb frissítőkkel öblíthették le a vendégek.

Persze más portékák is kaphatóak voltak. Adventi koszorúk, ajtódíszek, ékszerek, magyar és francia nyelvű könyvek. Ki-ki kedvére válogathatott a hatalmas felhozatalból. A legnagyobb sikerük a gyermekkönyveknek és a koszorúknak voltak.

A gyerekprogramok délben kezdődtek és egészen délután fél 5-ig tartottak. Részletes program: 

  • 12:00 - 13:00: Mesefilm vetítés: A Mikulás és a varázsdob (magyar-finn animáció)
  • 13:30 - 14:00: Diafilmezés: Télapó és Ezüstmackó (írta és rajzolta: Marék Veronika)
  • 14:30 - 15:15: Téli témájú zenés foglalkozás
  • 15:30 - 16:30: Karácsonyfadísz-készítés

Délután 5-kor zárt a bazár, de addig rengeteg ember látogatott el erre a remek hangulatú rendezvényre. Reméljük, jövőre is legalább ilyen sokan jönnek el a vásárra. Természetesen mindez nem jöhetett volna létre az önkéntesek munkája nélkül. Ezúton is nagyon köszönjük önzetlen munkájukat!