Frankfurti jótékonysági magyar bál és táncház

„Húzzad cigány mindaddig, míg a pendely lánggal ég, de lánggal ég…“

/ Wack Krisztina Mária /
wack.krisztina.maria képe
Az idén január 20-án tartották meg az immár 52. frankfurti magyar jótékonysági bált a magyar katolikus egyházközség szervezésében.
Szegner Balázs főkonzul és Horváth Ottó köszöntőjeCifa néptanccsoport fellépese a bálterembenNéptánctanítás a felső terembenTombolatárgyak a frankfurti cserkészcsapat jóvoltából

Majna-Frankfurtban számos egyesület igyekszik lehetőséget biztosítani, hogy magyar kultúránkat sokszínűen ápolhassuk. Az év talán legkiemelkedőbb rendezvényének a jótékonysági bál számít, ahol mint egy családi találkozóra – Európa több részéről összesereglik a mulatni vágyó nép. A bált, amelyen több mint 700 fő vett részt, Horváth Ottó, a frankfurti magyar katolikus egyházközség elnöke, és Szegner Balázs, düsseldorfi főkonzul nyitották meg, a vendégeket üdvözölve. A műsorban fellépett a két frankfurti néptánccsoport, a „Cifra gyermek és ifjúsági táncsport egyesület“ ördöngösfüzesi tánccal és a „Rezeda“ nádasmenti koreográfiával.

Ezt követően megkezdődött a tombolajegy árulás, mellyel a frankfurti Lehel Vezér cserkészcsapat évek óta nagy lelkesedéssel és gondos előkészülettel gazdagítja a bál hangulatát. Nem kis feladat a tombolatárgyak beszerzése, csomagolása, felépítése és jegyek árulása. A nyeremények közé tartoznak magyarországi finomságok, népművészeti tárgyak, belépőutalványok más magyar rendezvényre, a főnyeremény pedig idén egy két éjszakás welness utalvány volt.

A tánccipők kopásáról az „Asterix“ könnyűzenei tánczenekar, illetve a táncházban a „Varázskör“ zenészei gondoskodtak. Emellett Mester Szabó Ágnes és Mester Márk, valamint Müller Niki és a volt KCSP-ösztöndíjas, Dr. Weidinger Péter mezőségi, széki, kalotaszegi és szatmári táncokat tanítottak.

A jótékonysági báli tombola bevételéből különböző magyarországi és Kárpát-medencében működő ifjúsági csoportokat szokott támogatni a cserkészcsapat.

Csupán egy kivetnivalót hagyott maga után a bál – túl gyorsan telik az idő, mikor jól érzi magát az ember. Ahogy a mezőségi népdalban hallható, a pendely még a bál vége után is lánggal égett. Ezt természetesen bóknak fogják fel a szervezők!

Örömmel várunk minden kedves érdeklődőt a következő frankfurti magyar jótékonysági bálra, 2019. február 16-án.