Fergetegesen sikerült a 47. Zürichi Magyar Bál

/ Heil Kristóf Mihály /
heil.kristof.mihaly képe
2018. február 3-án tartották a 47. Zürichi Magyar Bált a svájci Magyarház Alapítvány és a Zürichi Magyar Egyesület szervezésében. A teltházas rendezvény a svájci magyarság egyik legnagyobb eseménye minden évben, idén közel négyszázan vettek részt az illusztris rendezvényen.
A 47. Zürichi Magyar Bál megnyitójaA 47. Zürichi Magyar BálA zürichi Óperenciás Néptáncegyüttes a a 47. Zürichi Magyar BálonA Turai banda

A program már délelőtt elkezdődött, amikor a szervezők egy gyerektáncházzal kedveskedtek a zürichi magyar csemetéknek. Már hagyománnyá vált Zürichben, hogy olyan neves magyar néptáncegyütteseket, néptáncosokat, koreográfusokat is meghív az egyesület, akik tiszta forrásból tanultak táncolni és énekelni. Idén sem volt ez másképp: Könczei Árpád zeneszerző, koreográfus és Plugor Judit táncpedagógus volt a bál vendége és a gyerektáncház házigazdája.

Az esti program az ünnepi megnyitó beszédekkel vette kezdetét, amiket követően az elsőbálózó fiatalok keringője nyitotta meg a bált. A műsor részeként a zürichi Óperenciás Néptánccsoport Válaszúton című koreográfiáját adta elő, akiket a Turai banda kísért.

A bálról természetesen a magyaros ízek kedvelői is elégedetten távozhattak az íncsiklandozó magyar báli menü elfogyasztása és annak letáncolását követően. A hajnalig tartó táncos mulatság talpalávalóját egy budapesti együttes szolgáltatta többségében magyar repertoárral.