Február az Okanagan völgyben

/ Jancsó Antónia /
jancso.antonia képe
A magyar ház februári programja izgalmasnak ígérkezett. Lehetett bálozni, sütni, szánkózni, korcsolyázni és irodalmi délutánon részt venni.

A hónap első programja egy Valentin napi bál volt, ami egyesek szerint farsangi bál is lehetett volna. Igyekeztünk mindkét tábornak kedveskedni. Míg az élő zene a szerelmeseknek szólt, addig a fánkot a farsangra vágyók élvezhették. A női körnek ismét köszönet jár, hisz két napon keresztül készítették a finom falatokat, hogy az ünnepi ebéden mindenki elégedett lehessen. A gombás finomság után teret adtunk a táncnak. Mindenki jól érezte magát, sikerült elkergetni a telet. A hónap elején sokat havazott, de a második felében végre kisütött a nap, éppen a farsangi, Valentin napi bálunk után. Nem is lehet ezt másképp értelmezni, csak úgy, hogy jól sikerült a mulatság, hiszen a télnek se híre, se hamva. Reméljük ez így is marad!

A továbbiakban sor került a Téli tábor elődjére, a Téli Bulira, amire a gyerekek voltak hivatalosak, de a felnőtteket és idősebb generációt is szívesen látták. A terv az volt, hogy kihozzuk a télből a maximumot, míg a gyerekek szánkáztak és korcsolyáztak, addig lehetett jéghalászni, vagy éppen a tűz mellett forralt borozni, esetleg szalonnát, kolbászt sütni. Ez egy új kezdeményezés, reméljük jövőre még többen jönnek majd el.

Február idén 29 napos és úgy gondoltuk, hogy ezt az ajándék plusz egy napot érdemes lenne valami széppel, valami léleksimogatóval eltölteni. Ezért is szerveztük meg az Irodalmi délutánt forralt borral és most először közös ebéddel. Mivel ez éppen egy kis plusz idő az ember számára, ez a 24 óra, ezért a téma az idő volt. Mindenki kapott az ebéd mellé egy idézetet emésztendőnek. Véletlenszerűen, a sorsra bízva helyeztük el a tányérokra az idő fogalmát tárgyaló apró kis írásokat. Az eseményen mindenki jól érezte magát és remélem, hogy találkozunk jövő hónapban is, március 21-én, amikor téma a Kis Herceg lesz. 

Bár a hónap utolsó napjáról volt szó a fentiekben, az eseménysorozatnak még nem volt vége, hiszen ugyancsak 29-én táncházra is sor került a magyar házban. Új kezdeményezésünk: ezután minden második szombaton részt lehet venni egy kis táncházban. Mindkét alkalommal este 8 órára várjuk az érdeklődőket! Lesz tánctanulás is, majd közös táncház.