Farsangi bál Sydney-ben

László Attila koncertje

/ Németh Virág /
nemeth.virag képe
A magyar népi hagyományokhoz híven a Sydney-i magyar közösség is megtartotta a tél végi farsangi bált.
Farsangi mulatságLászló Attila és a jelmezbemutató közös fotójaLászló Attila koncertjeA koncert után

Az egy hete – 2020. február 8-án – megrendezett farsangi mulatságot, a Sydney-i Magyar Református Egyház és a Délvidéki Magyar Szövetség vezetői közösen szervezték meg, a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasainak közreműködésével.

A farsangi bál a Délvidéki Magyar Klubban, délután 5 órakor egy ízletes vacsorával kezdődött, majd a helyiség nagytermében kezdetét vette a mulatság. A sorban érkező farsangolók különböző, jobbnál-jobb, ötletes jelmezben jelentek meg, melyeket egy bemutató során mindenki megismerhetett. A fiatalok között feltűnt a mindenki által jól ismert Harry Potter könyv/film karaktere, Hermione, de volt, aki cápának, nyuszinak, sőt táncosnak öltözött. A felnőttek kategóriájában a boszorkányoktól kezdve a retró öltözeteken át szinte minden megtalálható volt. A lelkes idős korosztály legjobbja pedig Erzsébet királynő jelmeze lett.

A különböző maskarákban megjelenő vendégeket a finom vacsora, a jelmezbemutató és a tánc mellett természetesen más program is fogadta. Míg a kisebbek álarcot készítettek, addig a felnőttek közös beszélgetésekbe elegyedtek.

A minden korosztály számára szóló eseményen László Attila – aki sokak számára a Csillag születik harmadik évadjának (2011) nyerteseként lehet ismerős – adott koncertet. A Magyarországról érkező fiatal tehetség énekhangjával nemcsak a közönség érzelmi világát mozgatta meg, hanem a vidám és ismert zeneszámokkal táncra is perdítette őket.

A táncmulatság szünetében egy szerencsés bálozó megnyerte László Attila dedikált CD-jét, majd folytatódott a farsangi kavalkád.

A bál végén külön kérésre Attila elénekelte a Republik zenekar egyik leghíresebb dalát, a „67-es úton”-t, majd a Székely himnuszt, s ezzel zárult a rendezvény.

Összességében elmondható, hogy a farsangi mulatság felejthetetlen hangulatban telt el, s a Sydney-i magyar közösség építésében, illetve hagyományunk megőrzésében is nagy szerepet vállalt.