Farsangi mulatságok kicsiknek és nagyoknak

Gyerekfarsang és farsangi bál Nürnbergben

/ Juhász Gergely /
juhasz.gergely képe
A Nürnbergi Magyar Kultúregyesület 2019 februárjában két farsangi programmal is kedveskedett a helyi magyarságnak. A hónap elején a gyerekek és a családosok, február végén pedig a felnőttek örülhettek az egyesület rendezvényeinek.
Gyerekfarsang és farsangi bál NürnbergbenGyerekfarsang és farsangi bál NürnbergbenGyerekfarsang és farsangi bál NürnbergbenGyerekfarsang és farsangi bál Nürnbergben

Farsangi mulatság gyerekeknek a Nürnbergi Magyar Gyerekcsoport szervezésében

2019. február 2-án a Nürnbergi Magyar Gyerekcsoport önkéntesei a St. Ulrich gyülekezeti termébe várták a vendégeket a nürnbergi magyar gyerekek egyik legnépszerűbb programjára, a farsangi mulatságra. A gyerekek (és a bátrabb anyukák és apukák) a barkácsolás mellett különböző ügyességi játékokat próbálhattak ki Túri Veronika gyógypedagógus és animátor, a gyerekcsoport önkéntese segítségével.

A játékok és a kézműveskedés után elérkezett a jelmezverseny ideje: a gyerekek és szülők büszkén vonultak fel kéttagú zsűrink előtt, és volt is mire büszkének lenniük! A vendégek ugyanis nem vették félvállról a készülődést, és számos kreatív jelmezötletet mutattak be – a zsűri nagy megelégedésére. Tigrisek, nyulak, angyalok, szuperhősök, szakácsnők, robotember, tengeri csillag – csak néhány példa arra, hogy mivel rukkoltak elő a családok. De megtisztelt minket jelenlétével a sötét nagyúr, Darth Vader is.

A jelmezek bemutatása és a zsűrizés után együtt izgulhattak a családok, ugyanis következett a tombola szebbnél szebb ajándékokkal. A farsangi mulatság alatt, mint megannyi más rendezvényünkön, most is várta az ünnepi asztal a vendégeket különböző házi finomságokkal.

Farsangi bál felnőtteknek

2019. február 23-án végre eljött a felnőttek ideje. Ami a jelmezek kreativitását illeti, a gyerekfarsang magasra tette a lécet, így már vártam, hogy a nagyok rendezvényén az itteni vendégek milyen ötletekkel állnak elő. De nem csak ezért volt izgalmas ez a buli. Szeptemberi érkezésem óta már ez volt a Nürnbergi Magyar Kultúregyesület negyedik telt házas bálja, ráadásul a fellépők, Ica és Dodi jelenlegi és egykori tanítványaim. Büszke is voltam rájuk!

Ahogy közeledett a bál napja, úgy gondoltam, hogy jó lenne egy kis KCSP-s kapcsolatépítés is. Meghívtuk Wenczel Flórát Regensburgból, aki örömmel eljött, és még zsűritagnak is beállt a felnőttek jelmezversenyén.  A felnőtteknél is nagyon látványos kosztümök mutatkoztak be: megjelentek a tánctéren az olajsejkek, a boszorkányok, a kapitányok és matrózlányok, fegyencek, és még sorolhatnám. A legjobbak a zsűrizés után jutalomban részesültek, utána együtt buliztak az Ica és Dodi által előadott slágerekre.

Hogy a gyerekek vagy a felnőttek farsangján voltak-e jobbak az öltözékek, nagyon nehéz eldönteni. Az viszont biztos, hogy egyik program – a mintegy 70 fős gyerekfarsang és a több mint 200 fős felnőtt farsang – sem jött volna létre az önzetlen segítők támogatása nélkül, amiért ezúton is köszönet jár.

Galériák mindkét buliról a lenti linkeken!