Évzáró a Buenos Aires-i Zrínyi ifjúsági Körben

/ Dr. Heka Dária Zsuzsanna /
heka.daria.zsuzsanna képe
Véget ért a tanév a hétvégi magyar iskolában.
ÉvzáróÉvzáróÉvzáróÉvzáró

A déli féltekén működő magyar iskolában a tanítás márciustól novemberig folyik, minden szombaton délelőttönként. Közel negyven gyerekkel foglalkozunk, akik korcsoportok szerint különböző osztályokban tanulnak magyarul írni, beszélni és néptáncolni. 

November közepén azonban véget ér a tanítás és kezdődik a nyári szünet. Az évet közösen egy különleges műsorral búcsúztattuk. A tanulók közül számosan, a Rákóczi Programnak köszönhetően idén Magyarországon járhattak. A látogatás során mindenki közelebbről megismerkedhetett a magyar népmesékkel (és az azokat bemutató Balassi füzetekkel). A kirándulásból ihletet merítve, az évzáró műsorban minden csoport valamelyik magyar népmesét adta elő a rokonokból és tanárokból álló közönségnek. Az óvodások pedig táncoltak a nézőknek. A legkisebbek A só, a középső csoport A kőleves, a legnagyobbak pedig A szegény ember szőlője című népmesét dolgozták  fel. 
 
A nagy sikerű előadás után kitüntetést kaptak azok a diákok, akik egyetlen óráról sem hiányoztak, minden szombaton eljöttek. Szintén jutalomban részesültek azok a gyerekek, akik az év végi vizsgán, a “Felmérőn” a legkiválóbb eredményeket értek el.
 
A magyar iskolában ezzel véget ért a tanév és megkezdődött a nyári szünet. A gyerekeknek szóló  magyar programok azonban ezzel nem érnek véget. A Cserkészeten továbbra is találkoznak, december közepén következik a karácsonyi vásár, majd a Mikulás is ellátogat a klubba. A magyar iskolában a tanítás 2018. márciusában folytatódik.