35 éves a Jubileumi és Katalin-bál Jönköpingben

/ Lohn Annamária /
lohn.annamaria képe
Az idei év egyik legsikeresebb programját szervezte meg 2019 november 23-án a Jönköpingi Magyar Egyesület a harmincötödik Jubileumi és Katalin bállal Jönköpingben.
Aranyalma páros mesetáncháza35 éves Jubileumi és Katalin-bálJönköpingi Magyar Egyesület: 35 év

Az egyesület születésnapját és a Katalinokat együtt köszöntő bál színes programokkal várta közel 90 résztvevőjét. A megnyitót követően Lőrincz Veronika és Kristóf Dániel, a Prömier Színtársulat színészei szórakoztató dalaikkal és rövid, komikus jelenetekkel dobták fel a délután és este hangulatát. Az Aranyalma páros a Szőlősgazda furulyája című interaktív mesetáncházzal kápráztatta el a gyerek és felnőtt résztvevőket egyaránt.

Ezután a szórakoztató programot kissé megszakítva emlékezett meg a magyar közösség az elmúlt 35 év egyesületi munkájáról. Beszédet mondott Bonis Gabriella, az egyesület elnöke, illetve Bihari Szabolcs, a Svédországi Magyarok Országos Szövetségének elnöke is. A beszédekben kiemelt szerepet kapott a visszaemlékezés, és köszönetet mondtak az egyesület korábbi vezető személyiségeinek is.

A beszédek után közös, svédasztalos vacsora következett többnyire magyaros ízvilágú ételekből, melyet – batyus bál lévén – a résztvevők készítettek és tálaltak. A báli hangulatot és a talpalávalót Kató István mulatós zenéje biztosította az éjszaka folyamán.