Évadzáró találkozó a brémai református baba-mama körben

6 anyuka, 6 gyerkőc, 7 alkalom

/ Adamekné Németh Zsófia /
adamekne.nemeth.zsófia képe
Nyári szünet előtti utolsó összejövetelét tartotta a brémai református baba-mama kör május 15-én, Osterholz-Scharmbeckben
csoportjátszótérházikótrambulin

Mint arról már korábban hírt adtunk, 2018. novemberében magyar református baba-mama kör alakult Brémában. Ennek keretein belül havi rendszerességgel gyűltek össze az édesanyák gyermekeikkel együtt, egyikük otthonában, amely mindannyiuk számára könnyen megközelíthető volt. Az alkalmak lehetőséget nyújtottak éneklésre-mondókázásra, nevelési kérdések megvitatására, valamint közös igeolvasásra, igemagyarázatra és imádságra is.

Az első évad témái a következők voltak: a kapcsolatra épülő következetes nevelés alapelvei, (november-december, KÉK nevelés, Brouwer-Pálhegyi Krisztina blogja alapján: krisztamami.blog) melegszívű fegyelmezés, (január, Kim John Payne azonos című könyve alapján) lelassult családi élet, (február-március Nicola Schmidt-Julia Dibbern: Slow Family című könyve alapján) a sírás meghallgatása, (április, KÉK nevelés és Lawrence J. Cohen: Játékos nevelés című könyve alapján), a játék fontossága (május, A gyermekkori játékok fontossága a felnőttkori problémakezelésben – Dr. Uzsalyiné Pécsi Rita gondolatai alapján: pecsirita.hu). Úgy gondolom, mindannyian feltöltődtünk és épültünk a találkozások légköre és tartalma jóvoltából, gyermekeink is várták az együttléteket és örömmel vettek részt azokon.

A záróalkalom helyszínét szintén az egyik édesanya biztosította, vidéki otthonában. Ezúttal, csakúgy, mint a márciusban, köztünk volt és szolgált Menkéné Pintér Magdolna, az Észak-Németországi Magyar Református Lelkigondozó Szolgálat vezetője, a brémai magyar református gyülekezet lelkésznője. Szép időben, gyönyörű környezetben, testvéri közösségben búcsúztunk egymástól.