Az év első gyereknapja - Auckland, Új-Zéland

/ Győri Ágota /
gyori.agota2023 képe
Az Új-Zélandon élő gyerekek ünnepelhették elsőként a bolygón a gyereknapot, hiszen mire Európában felkelt a nap, az itteni gyerekek már ki is pihenték az izgalmakat!

Magyarországon a hagyományok szerint május utolsó hétvégéjén tartják a gyermeknapot. Ezt a tradíciót követve az aucklandi magyar közösség is, ugyanis gyermeknapot szervezett az Auckland környékén élő kisebb, és nagyobb gyerekeknek a hónap utolsó vasárnapján, 2023. május 28-án.

A gyerekek 7 állomást végigjárva próbálhatták ki magukat különböző ügyességi feladatokban, melyek teljesítését pecséttel igazolta az adott állomás vezetője. A 7 pecsét beszerzése után jól megérdemelt jutalmuk sem maradhatott el, mindenkit vattacukor várt az utolsó állomást teljesítve.

De a család többi tagjára is gondoltunk, hiszen az esemény alatt működő büféből különböző magyaros vásári ételeket kóstolhatott minden kísérő, így például zsírosdeszka, lángosgolyók, és még túrórudi is szerepelt a menüben.

Miután a gyerekek elfogyasztották jól megérdemelt jutalmukat, néptáncon vehettek részt, valamint egy óriás, színes ejtőernyős foglalkozás keretében levezethették a megmaradt energiájukat.

A sok mosolygó gyermekarcból úgy láttuk, hogy munkánk kifizetődött, és örömmel várjuk a jövő évet is, hogy ismét egy nap csakis a gyerekekről szólhasson!