Első genfi magyar karácsonyi vásár

/ Rengei Boglárka /
rengei.boglarka képe
December első vasárnapjára karácsonyi vásárt szerveztünk a Genfi Magyar Kulturális Központban, ahol tehetséges genfi és Genf környéki magyar kézművesek termékeiből válogathatott mindenki kedvére.
Babaholmik, bőrdíszművek és karácsonyi fotózásSzappangyurmázásSokakat vonzott ki a finom illatDe a benti vásárnak is nagy sikere volt

Találhattak ékszereket, babaruhákat, takarókat, karácsonyi dekorációkat, szappanokat és még sok egyéb különlegességet. A gyerekeknek az én vezetésemmel foglalkozásokat szervezünk egész napra: szappangyurmáztunk és karácsonyi színezőket készítettünk, felkértük a Kodály Stúdió egyik tanárát is egy interaktív zenés műsorra, délután pedig kezdődött a diavetítés a legismertebb régi magyar mesékből. Természetesen a nélkülözhetetlen forralt bor, mézeskalács és sütemények sem hiányoztak a kínálatból: volt bejgli, zserbó, kókuszkocka és – magyar vásár lévén – finom kolbásszal és töpörtővel vártuk az ebédelni vágyókat. A vásár részeként egy profi fényképész családi fotókat készített a jelenlévőkről gyönyörűen berendezett karácsonyi dekoráció előtt, melyeket akár családi üdvözlőlapként is kiküldhetünk az ünnepek előtt.

A vasárnapi misének köszönhetően nagyon sokan eljöttek, illetve a vásár megnyitása előtt egy rövid megemlékezést is tartottunk a Genfi Magyar Könyvtár alapítója, Szabó Zoltán emlékére. A vásározók és a látogatók szerint is nagy sikere volt a vásárnak, ezért reméljük, idén egy hagyományt indítottunk el.

Köszönet a képekért Tóth Katának!