Elindult a Müncheni Magyar Teátrum

/ Kaj Ádám /
kaj.adam képe
November utolsó hétvégéjén igazi kultúrzsongás volt a Müncheni Magyar Katolikus Egyházközség nagytermében. Ezen a hétvégén startolt el ugyanis a Müncheni Magyar Teátrum kulturális rendezvénysorozat, melyet Spiller Krisztina a magyar közösségekkel való kapcsolattartásért felelős konzul, és Merka János plébános nyitott meg.
Spiller Krisztina konzul nyitóbeszédeA Móra Ferenc Népszínház művészeiA müncheni publikumKönyvbemutató

November 24-én, szombaton, Pusztai Virág grafikusművész könyvillusztrációiból nyílt kiállítás Könyvlapok lakói címmel, majd azt követően az algyői Móra Ferenc Népszínház Pár-kapcsolatok c. produkcióját láthatta a nagyérdemű. A Pár-kapcsolatok valójában három Aldo Nicolaj egyfelvonásost fűzött össze egy előadássá. Ezek az abszurd vígjátékok a Férfi és a Nő kapcsolatát feszegetik. Mindegyik darab más oldalról közelít az örök talányhoz. A közönség soraiból felharsanó nevetések és nyílt színi tapsok biztos jelei voltak annak, hogy az olasz mester műveiben nagyon is magunkra ismerhetünk.

November 25-én, vasárnap, Bene Zoltán Fehér Klára-díjas író, a Szeged folyóirat főszerkesztője volt a vendégünk, akinek Az érdemes, nemes Rózsasándor kalandjai című pikareszk regényét mutattuk be, mely mű az idei évben az Év könyve díját nyerte el a Tisza-parti városában. 

A rendezvénysorozat január 27-én folytatódik, mikor is Vörös István József Attila-díjas író, költő lesz a vendégünk.