Elindult az óvoda Garfieldban (NJ)

/ Laki Zsuzsanna /
laki.zsuzsanna képe
2017 november elsejént indult Garfieldban az óvoda, ahová 12 gyermeket irattak be a szülők. A foglalkozásoknak a garfieldi cserkészház és udvara ad helyet, minden szerda délelőtt 9 órától 12 óráig.
Kincskeresés utáni pihenésA következő játékra várvaMust készítése a szülőkkelA mese csodálatos világa

Az óvodában a kicsik jelekkel büszkélkednek, mindenki kapott egy-egy állat jelet, amely megtalálható a kisszékén ahová a kabátját és a cipőjét teszi, a saját kis kézműves dobozán és a tízóraizó asztalnál is könnyebben találják meg a helyüket a "kisállatok" segítségével. A szülők párosával dajkaként sokat segítenek az óvodában, hogy gördülékenyebben menjen a felöltözés a kinti játékokhoz és a tízóraizás. A két óvó néni a két ösztöndíjas: Kocsis Zsófia és Laki Zsuzsanna.

Az óvodában magyar népi játékokat játszunk, magyar mondókákat és dalokat éneklünk. Minden alkalommal egy évszakhoz vagy közeledő ünnephez kapcsolódó témát járunk körül a gyermekekkel.

A napot mindig egy félórás szabad játékkal kezdjük, majd Farkas Feri vezeti be az aznapi témát a gyerekeknek egy mondókával, rövid mesével vagy egy kis dalocskával. Nem maradhat el a délelőtti pár perces torna sem, amely nem csak a karunkat és lábunkat mozgatja meg, hanem a hangszálainkat is, hiszen egy mondókával egybekötött vidám tornáról van szó. A nap további részén pedig számtalan játékot játszunk, melyek az aznapi témához kapcsolódnak, így játszva tanulhatnak a gyerekek. Az ebédhez közeledve pedig a mesék világba repülünk el a gyerekekkel képek és bábuk segítségével. 

Az elmúlt három hétben tanultunk a kicsikkel többek között az őszről, a szőlőről, készítettünk házi „gyermek bort”, azaz mustot, megismerkedtünk a színekkel és Dióbél bácsi is meglátogatott minket. December hatodika fele közeledve, pedig a télről és a Mikulás bácsiról és lassan a karácsonyról esik majd szó a foglalkozásokon.