Az év egyik legkülönlegesebb cserkészgyűlése

/ Vámosi-Kovács Ágnes /
vamosi.kovacs.agnes2023 képe
Ilyen cserkészfoglalkozás nincs minden héten.

Van egy cserkészfoglalkozás, amit egy évben csak egyszer tartanak meg, előtte és utána soha. Valószínűleg így megy ez minden cserkészcsapatnál.

A 17. számú Könyves Kálmán Cserkészcsapat több napos családi kirándulást szervezett Big Bear-be, ahol a legkisebbektől a legnagyobbakig hasznosan tölthették együtt az időt, és ebből a szülők is kivették a részüket.

A sok játék mellett természetesen a túrázás és őrsi kötelezettségek, képzések sem maradhattak el, de a legkülönlegesebb foglalkozást egy olyasvalaki tartotta, aki nem cserkész, egyelőre még csak nem is Kőrösi Csoma Sándor ösztöndíjas. És ő nem más, mint a Mikulás. Gyermekektől a felnőttekig mindenki izgatottan, kedves énekszóval várta, hogy megérkezzen. Nagy volt az öröm, mikor kopogás hallatszott, és megjelent a gyűlésen. Mint kiderült, idén mindenki jól viselkedett, hiszen senki sem maradt ajándék nélkül. A Mikulás felolvasta a jó tulajdonságokat, de a résztvevők fülébe súgta azt is, min lehet változtatni, javítani.

Reméljük, ez a különleges vendég jövőre is megtalálja ezt a jó hangulatú cserkészcsapatot, ahol még több jó cserkészt talál majd!