Egészséges vállalkozások, egészséges cégtulajdonosokkal

Új lehetőségek Ohióban

/ Szabó Éva /
szabo.eva képe
Az Ohiói Magyar-Amerikai Kereskedelmi Kamara 2020. január 17-én, pénteken este 6 órától tartotta harmadik nyilvános találkozóját a Breksville-i Community Centerben. Az egy éve alakult szervezetet a térségben kialakult igény és a hiánypótló szándék hívta életre.
Ohio State university professorrögzített előadás angol nyelvenúj kutatásokról hallvamarketing előadás

Megalapítója Bántó Borbála, négygyermekes édesanya, aki saját főkönyvelői, és adótanácsadói céget vezet Cleveland kertvárosában, Brecksville-ben. A magyar kormány részéről bevezetett pályázási lehetőségek, a szakmai és erkölcsi támogatás, amellyel a diaszpóra magyarságának életében új távlatok nyílhattak, szintén ösztönözték Borbálát, aki végül testvérével és munkatársával Szilágyi Lászlóval együtt vágott neki az új kihívásnak.

Amerika-szerte működnek már hasonló kereskedelmi kamarák, amelyek az amerikai-magyar üzletembereket igyekeznek összefogni, illetve Magyarországgal az üzleti kapcsolataik kiépítését előremozdítani. Ohió államban ez tavalyig váratott magára, hiszen nem titok, hogy komoly kötelezettséget, sok-sok munkát, a szabadidő feláldozását is maga után vonja.

Új év, új célok! Egészséges vállalkozások, egészséges cégtulajdonosokkal volt az újévi találkozó témája. A  főelőadó Dr. Puskás Judit, az Ohio State Egyetem professzora, a C-vitamin legújabb kutatásairól beszélt, Szentgyörgyi Albert életét és munkásságát alapul véve. A kutatócsoport, amellyel dolgozik, a mellrák megelőzését, illetve gyógyítását tűzte ki célul nagy dózisú C-vitamint juttatva a daganatos sejtekhez. Az eljárás kidolgozásán egy egész kutatócsoporttal dolgozik. Kutatóként ő maga is csatlakozott az Ohiói Magyar-Amerikai Kereskedelmi Kamarához, hiszen korszerű marketing ismeretekre, kapcsolatokra bevallottan neki is szüksége van, a sikeres kutatómunka fontos részét képezi számára ez is. Előadása végén többen kiemelték, hogy  jó marketingfogásnak bizonyult a csodaszép viselet, amelyben PowerPoint bemutatóját megtartotta.

Marketing előadásában Bántó Borbála, a kamara elnöke, a “Concierge CPA” könyvelői cég tulajdonosa alapvető támpontok felvázolásával érzékeltette, hogy határozottan megfogalmazott célokkal a hétköznapi életminőségét bárki feljavíthatja. A sikeres életvitel elsősorban határozott megfogalmazás kérdése. Ugyanez vonatkozik az üzleti életre, de bármely civil vagy akár egyházi szervezet vezetésére, sikeres működésére, megmaradására is.

A jövőben havi gyakoriságú találkozókat terveznek. Nemcsak amerikai-magyaroknak, hanem olyan amerikaiaknak is segíteni szeretnének, akik Magyarországon terveznek befektetni a jövőben. Ugyanígy olyan magyar üzletembereknek is segítenek a kapcsolatteremtésben akik Amerikában, ebben a régióban kívánnak befektetni, üzleti partnereket keresve – tudtam meg Bántó Borbálától. A havi találkozók nyújtotta színes üzleti előadásokon túl személyes tanácsadást, új üzleti kapcsolatok megteremtésének lehetőségét, jogi, könyvelői, adószakértői tanácsadást is kapnak a kereskedelmi kamara regisztrált tagjai.

További információ, a kamara hírlevelére való feliratkozás, valamint regisztrálási lehetőség a haccohio.org weboldalon keresztül is lehetséges. A kamara regisztrált tagjai mellett továbbra is szívesen várják az érdeklődőket az előadásokra és az azt megelőző üzleti kapcsolatépítő beszélgetésekre.