Ébresztő Mikulás!

/ Csurkó Éva /
csurko.eva képe
Az angliai hétvégi magyar iskolák legnagyobb és legjobban várt eseménye a Mikulás ünnepség, melyet az idén a HubArt társulat gyermek előadása tett színvonalasabbá.
HubArt krampuszokVarázsige tanulás a krampuszokkalMegérkezett a MikulásMinden jó gyerek találkozott a Mikulással

A HubArt egy önkéntesekből álló londoni magyar társulat. Fő célközönségük a felnőttek, azonban az ünnepek közeledtével a legkisebbekre is gondoltak, és összeállítottak egy Mikulásváró zenés gyermekelőadást, melyet négy londoni és környékbeli (Basingstoke, Romford, New Malden, London) hétvégi magyar iskolában adtak elő. A négy iskolában körülbelül 200 gyermek és szüleik látták az előadást.

A krampuszok, név szerint Zabpehely, Porcukor, Cimet és Chili nagyon várják a Mikulást, hiszen ez az év legjobb napja. A nagy izgalomban azonban elfelejtettek pár dolgot, például a Mikulás uzsonnáját. A bonyodalmak akkor kezdődtek, amikor valami furcsa varázslat folytán, a Mikulás mély álomba szenderült. Ezután a krampuszok mindent megtettek, hogy időben felébresszék a Mikulást, azonban a gyerekek segítségére is szükségük volt.

A varázslatot a jelenlévő gyerekeket bevonva, hangos varázsige ismétléssel sikerül csak megtörni, aminek mindenki nagyon örült, és utána vidám énekléssel várták a Mikulást, aki minden jó gyereknek hozott csomagot. A Mikulás kedvesen üdvözölte a gyereksereget, majd szétosztotta puttonya tartalmát. Természetesen mindenki szeretett volna egy közös fotót is a Mikulással, amit ő örömmel teljesített.

A mese sok-sok dallal, mondókával és nevetéssel kellemes kikapcsolódást nyújtott kicsiknek és nagyoknak. Az előadásnak nagy sikere volt, az iskolák visszavárják a társulatot a farsangi vagy húsvéti ünnepségükre is.