Dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke Magyar Arany Érdemkeresztet adományozott Hebein Gizellának

/ Ábrahám Dolli Csilla /
abraham.dolli.csilla képe
Méltán lehetünk büszkék Hebein Gizellára, hiszen amellett, hogy csodálatos személyiség, egyaránt lelke és mozgatórugója a Vancouveri Magyar Kulturális Egyesületnek, a március 15-ei ünnepségen egy rendkívül megtisztelő elismerést is kapott. A Magyar Ház egykori pénztárosa és könyvelője a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehette át Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkártól, melyet dr. Áder János, Magyarország Köztársasági elnöke adományozott a számára.
Potapi Árpád JánosPotapi Árpád János és Hebein GizellaMAGYAR ARANY ÉRDEMKERESZTHebein Gizella és Ábrahám Dolli Csilla

Hatalmas volt a taps, és bizony a közönség soraiból is jó néhányan ugyanúgy meghatódtak, mint Hebein Gizella, aki a könnyeivel küszködött, amikor meghallotta a saját nevét a hangszóróban. Nem csoda, hiszen ilyen óriási megtiszteltetés csak keveseknek adatik meg. A nemzeti színekbe öltöztetett elegáns terem, ha lehet, még ünnepélyesebbé tette ezt a pillanatot.

Az államtitkár úr beszédében kihangsúlyozta, hogy Gizella a magyar hagyományok megőrzése és továbbadása mellett a vancouveri magyarság összefogását is szolgáló önzetlen tevékenysége elismeréseként kapja a kitüntetést.

„Példájuk ma is azt mutatja, hogy mindenki, aki a magyarság ügyét szívén viseli, bárhol éljen is a világon, saját tevékenységével hozzá tud járulni a nemzet felemelkedéséhez. Ilyen őrállója a magyarság ügyének Hebein Gizella, a vancouveri magyar közösség oszlopos tagja, aki a magyar forradalmárok és szabadságharcosok útján járva a magyar közösség ügyét mindenkor első helyre tudta helyezni az életében. Nemcsak tisztségviselője és örökös tagja, de lelke és mozgatórugója a helyi kulturális egyesületnek. Nemzeti forradalmunk évfordulóján Áder János köztársasági elnök úr a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta számára, elismerve a magyar hagyományok megőrzéséért és a helyi magyarság összefogásáért végzett önzetlen munkáját. Most abban bízva adom át Köztársasági Elnök Úr megbízásából ezt a kitüntetést, hogy annak viselője még sokáig mutathat példát a magyar nemzet egészének abból, hogyan kell megőrizni, 21. századunkban is élővé változtatni a ’48-asok örökségét. Szívből gratulálok! – jelentette ki Potápi Árpád János, aki maga tűzte fel a kitüntetést.

Hebein Gizella ezúton is nagyon szépen köszöni a rengeteg gratulációt és a kedves szavakat, amelyeket a kitüntetését követően kapott.