Csoportterápia Perth-ben

Az egri Pinceszínház bemutatója Ausztráliában

/ Kiss Tímea /
kiss.timea képe
Most először Perthben a Pinceszínház Eger bemutatja a Csoportterápia című kortárs zenés vígjátékot - avagy „mjuzikelkámedit”! Ez egy vissza nem térő lehetőség a magyar közönségnek. A finom magyar vacsoráról a the Rare Flower fog gondoskodni.
szinhaz_gyerek

Az egri színház két előadással is megörvendezteti a perthi-i nézőket. Szeptember 8-án délelőtt Csukás István Ágacska című mesejátékát mutatják be az érdeklődőknek. A Nebuló iskola diákjainak és családjaiknak ingyenes lesz a belépő. 19 órától pedig a felnőtteket várják, a Macedón klubban a Csoportterápia lesz látható. Cím: 51 Albert St, North Perth WA 6006. 18 év alattiaknak az előadás ingyenes lesz.

A vacsora vörösboros, gombás marhapörkölt lesz. Köretnek rizs, dödölle és savanyú uborka kapható majd.

Az esti előadás alatt a gyerekfelügyeletet a Kőrösi lányok biztosítják.

A Csoportterápia egy kortárs zenés vígjáték, pontosabban „mjuzikelkámedi”, a Bolba Tamás, Szente Vajk és Galambos Attila triónak a Madách Színház musical-pályázatán első díjat nyert műve. Szóval egy sokak számára ismeretlen darab, a szituációk azonban mégis nagyon ismerősek: könnyen magunkra ismerhetünk, miközben nagyon is jól szórakozunk.

Számítottam rá, hogy ez egy nagyon jó munka lesz, s hogy egy csodálatos városba érkezem, de arra tényleg nem számítottam, hogy ilyen jó előadás születik. A szerep, hogy is mondjam, rémisztően nagyon közel áll hozzám, nem kell "alakítanom", hanem mint egy kényelmes ruhába belebújok, s élvezem. (Erdélyi Tímea)

Ismertető

Hat vadidegen, három férfi és három nő érkezik egy csoportterápiára. Kezdetét venné az analízis annak rendje és módja szerint, azonban egy apró hiányosság hátráltatja a dolgok szokásos menetét. Hol lehet az orvos?

A váratlan fordulatokban, felismerésekben és mulatságos epizódokban bővelkedő történet során további kérdések merülnek fel. Milyen problémákkal küzd egy operaházi balett-táncos, meddig lehet bírni 10 méterrel a felszín alatt a jeges Dunában búvárfelszerelés nélkül, vagy hogy mi történt Velencében ’85 nyarán…

Fülbemászó dallamok és sziporkázóan szellemes szövegek röpítik a nézőt a mjuzikelkámedi felhőtlen, kacagtató, fényesen csillogó világába, ami ez esetben a Piróth Gyula Művelődési Ház II/6-os termében található egy esős csütörtök délután.

Vígjáték a lélekről, esendőségről, vágyakozásról, útkeresésről… azaz rólunk.

Akik az előadás sikerén dolgoztak

  • A darabot írta: Bolba-Szente-Galambos
  • Szereplők: Tatár Gabriella, Dimanopulu Afrodité, Erdélyi Tímea, Borbély Richárd/Puskás Tamás, Gulyás Hermann Sándor, Baráth Zoltán
  • Rendező: Méhes László
  • Zenei vezető: Csüllög Judit
  • Díszlet: Rózsa István
  • Jelmez: Szaniszlóné Kovács Tímea
  • Koreográfus: Szent-Ivány Kinga
  • Rendező asszisztens: Ludányi Andrea