A Csodaszarvas nyomában a tillamooki erdőben

Őszi kirándulás a portlandi cserkészekkel

/ Dohanics Anna /
dohanics.anna képe
Szeptember 21-én a Tillamook erdei Storey Burn Trail-en kirándultak a portlandi cserkészek. Utuk szerencsésen alakult, az eső nem esett és a fiatalabb gyerekek is hősiesen bírták a 7 mérföldes túrát. Útközben a sok játék mellett megismerkedtek a magyar és az amerikai cserkésztörvényekkel.
Az indulásHol is járunk?CserkésztörvényekLevezető móka

A 2019/20-as cserkészév februári téli táborának témája István, a király lesz, melyre felkészülve a félév során a gyerekek megismerkednek a magyar őstörténettel. Ezt elkezdve, az év első cserkész foglalkozásán a cserkészek megismerkedtek Hunorral és Magorral, akiket a következő alkalommal követve kirándulni indultak a tillamooki erdőben. A kiránduláson nem csak a Csodaszarvas történetét hallgathatták meg, hanem a sok játék és móka mellett megtanulták a magyar cserkésztörvényeket. Összehasonlításképp megnézték, mikben hasonlítanak és mikben térnek el az amerikai törvényektől. A gyerekek a kirándulást saját térképükön követték nyomon, ezzel fejlesztve tájékozódási képességüket. Ők mondták meg merre kell tovább menni egy-egy kereszteződésnél, és ők maguk vezették a túrát is. 

A portlandi magyar cserkészet még gyerekcipőben jár, de szerencsére vannak lelkes szülők és gyerekek, akik sokat tesznek a csapatért. A csapatot pár éve kezdte el szervezni egy Amerikában született magyar lány, majd pár helyi szülő és a Körösi Program ösztöndíjasainak a segítségével sikerült évről évre tartalmas programokat nyújtani a helyi gyerekek számára. Ez idén sem lesz másképp, a csapat programtervei között szerepelnek hagyományőrző programok, melyek illeszkednek a félév témájához, valamint szezonális programok is, melyek az adott ünnephez kapcsolódnak, mint például a beiglikészítés.