A Csöbörcsök Táncegyüttes tánchétvégéje, edzőtábora Lenzkirchben

/ Vajda Mátyás /
vajda.matyas képe
A Csöbörcsök Táncegyüttes negyedik alkalommal rendezte meg Dél-Németország mesés táján, Lenzkirchben a tánckurzusát, melynek elsődleges célja a szakmai fejlődés, meg az együtt eltöltött közös feltöltődés.
Csöbörcsök TECsöbörcsök TECsöbörcsök TECsöbörcsök

A tábor sikerességét egyrészt a tartalmas és pozitív visszajelzések, valamint az egyre növekvő jelenlévők száma mutatja. Idén több mint ötvenen vettek részt az edzőtáborban, ami az eddigi legtöbb résztvevő az elmúlt években. Ahogy minden edzőtáborban, most is új tánc- és zeneanyaggal ismerkedhettek meg a résztvevők. Idén Erdély egyik legkülönlegesebb és legszebb vidékéről, Székelyföldről származó nyárádselyei táncokkal és péterlaki zenével ismerkedhettek meg a táncosok.

A hétvége szakmai vezetői a két meghívott mester, Vajda Rozália és Vajda Levente voltak, akik hitelességét nemcsak hatalmas tapasztalatuk és tudásuk, hanem emberi nagyságuk is bizonyítja. Az idei edzőtábor volt az első alkalom, hogy a korábbi kisebb zenekarok után először egy nagyobb négytagú banda szolgálta a táncosokat. A Turai zenekar két állandó tagja: Turai András és Szabó Iván alkották a banda magját, segítségként csatlakozott Czaier Péter, valamint Vajda Mátyás, stuttgarti ösztöndíjas.

Az esemény három napot ölelt át. Az első este az érkezésé, találkozásoké, a szállás elfoglalásáé és a hajnalig tartó táncházé volt. Másnap reggel kezdődött a táncoktatás, melyet két részletben, a délelőtti, majd a késő délutáni órákban tartottak meg. A táncoktatás után a nyárádselyei emberek legkedvesebb énekeivel ismerkedhettek meg a táncosok, természetesen, ahogy egész nap, élőzenés kísérettel. A vacsorát rövid pihenés követte, majd hajnalig tartott a beszélgetés és a táncház. Az utolsó délelőtti táncoktatás összegezte a tanult táncokat, énekeket, zenéket, majd a szervezők nevében Kemény József és Kemény Ibolya, a stuttgarti Csöbörcsök Táncegyüttes művészeti vezetői, a tábor megálmodói, főszervezői és lelkei megköszönték az együttlétet, a barátságokat, amelyek újonnan köttettek és a közös élményeket, amelyek még hosszan táplálni fogják a résztvevők mindennapjait.

Bár a tábor három napja hamar eltelt, felsorolni is nehéz a sok élményt, érzést, tapasztalatot, amit a hétvégén kaptak és megéltek a résztvevők. Az izzadsággal, barátságos beszélgetésekkel és élményekkel eltöltött órák formálják és hozzák létre az egységet, a közösséget.