Cserkészek tarolták az év eseményeinek sorát újra Hamiltonban

Cserkész Bál 2024. május 4.

/ Tifán Sára /
tifan.sara képe
Háromszáz táncospár lépett be a hamiltoni magyar cserkészcsapatok hetek óta előkészített cserkész kapuin, pezsgős fogadással megelőlegezve az est garantált előkelőségét.
Cserkészbál 2024 "csoda pillanatai".Cserkészbál 2024 "csoda pillanatai".Cserkészbál 2024 "csoda pillanatai".Cserkészbál 2024 "csoda pillanatai".

A Cserkész bál minden évben a legkiemelkedőbb közösségi rendezvényeink közé tartozik, hiszen ekkor tudjuk igazán elismerni cserkészeink fáradhatatlan munkáját, mindennapos áldozatait. A cserkészet egy életforma. Aki fogadalmat tesz emellett, az egy életen át hordja cserkész eszméit. Vannak akik úgy tartják, hogy „kiesnek”, és valóban inaktívakká válnak, de sose feledik el azt az élményt, azt a varázst, amikor a fogadalomtétel után a vele járó nyakkendőt, erős balkezes kézfogással a nyakába akasztják. „Jó munkát, cserkésztestvéremmé fogadlak!” Hangzik el, a másik oldalról, mindezt a legnagyobb komolysággal és őszinteséggel. E kézfogások, és mélyreható szerető tekintetek után kezdődik csak az az életre szóló kaland, amit a mai napig is cserkészetnek nevezünk!

2024. május 4-én, elsősorban a hamiltoni, 59. sz. Erzsébet Királyné és 27. Kaszap István cserkészcsapatok aktív cserkészeit és vezetőit ünnepeltük, akik rendkívül sokat tesznek a világ legnagyobb ifjúsági mozgalmának működéséért, értékeinek továbbadásáért. Ez a bál alkalmával, nekik járó elismeréssel, büszkeséggel és tömeggel ünnepeltük őket. Örömünkre szolgált, hogy egészen az 1958-as évektől aktív cserkészvezetőinktől kezdve, egészen a mai napig rengeteg áldozatot és szolgálatot hozó fiatal-, és kiscserkészeinkig mindenkit sikerült köszöntenünk!

Az est megnyitó ünnepségét a díszvendégeink köszöntésével egy ütemben, a hamiltoni Rozmaring Néptáncegyüttes gyerek, ifi, felnőtt, majd az ők tánctanárainak színvonalas előadásai gazdagították műsorunkat. Az ínycsiklandó falatok közül is elárulunk néhányat (bár szerencsés, aki valóban kóstolhatta), hiszen már-már híres a hamiltoni „Dodi és konyha csapatának” aranykezű munkája. Fiatal cserkészeink szolgálták fel a nyírségi gombóclevest, malacsültet vadász raguval és hagymás puliszkával, rántott csirkecombot, tavaszi rizzsel és salátával, na meg az elmaradhatatlan fagyitortát. Minek a hangja ez, ha nem egy gazdag, magyaros vacsora utáni jóllakott pocakok elismerő moraja?

Együttlétünket megkoronázta, a Külföldi Magyar Cserkésszövetségnek vezetőképző vezetőtisztje és a 2024-es Jubileumi Nagytábor parancsnoka, Pigniczky Eszti által átadott elismerő szavak és ajándékok a hamiltoni cserkészekcsapatok aktív működéséért legtöbbet tevő személyeinek. Az est hangulatáért a Szinkron zenekar gondoskodott, mulatságunk (szokásunkhoz híven) pirkadatba torkollott. Köszönjük szépen minden kedves résztvevőnek, támogatónak, kedves barátnak és ismerősnek, régen és most is aktív cserkészeinknek és vezetőinknek, hogy megtiszteltek minket jelenlétükkel, és együtt ünnepelhettük a 27. sz. Kaszap István cserkészcsapat 65. évfordulóját is egyben. Hajrá Hamilton!