Cserkészek kirándulása az Eaton Kanyonban

/ Vámosi-Kovács Ágnes /
vamosi.kovacs.agnes képe
A 8-as, 49-es és a 17-es cserkészcsapatok közös kiránduláson vettek részt 2023. márciusában.
CsoportképŐrsi foglalkozásCserkészek

A 8. számú Juliánusz Barát Cserkészcsapat, a 49. számú Árpádházi Boldog Erzsébet Cserkészcsapat, és a 17. sz. Könyves Kálmán Cserkészcsapat mindegyike Los Angelesben működik, és gyakran szerveznek közös programokat, illetve kirándulásokat.

Márciusban az Eaton Kanyont vettük célba, itt ismerkedtünk meg a különböző természeti szépségekkel. A gyülekezőt egy gyors ebéd követte, majd a zászlófelvonás után rövid játékra, utána cserkészfoglalkozásra került sor. A kiscserkészekkel népi játékokat játszottunk, és néhány egyszerűbb tánclépést sajátítottunk el, míg a nagyobbak a szilágysági verbunk lépéseit tanulták. Mindkét korosztály a 17-es cserkészcsapat április 22-i cserkészvacsorájára készült, ahol bemutatják az elsajátított koreográfiákat. Ezt követően, őrsi foglalkozás keretében papírrepülőt hajtogattak, és reptettek a cserkészek, a szülők pedig ezalatt megtekinthették a látogatóközpont kiállítását, ahol számos érdekességet olvashattak a tájról, az itt élő növényekről és állatokról.

Az eredeti terv szerint a vízesésig kirándultunk volna, azonban a patakon lehetetlen volt száraz lábbal átkelni, így a víz mentén sétáltunk el addig, amíg az biztonságosnak tűnt. A táj így is lenyűgöző volt, kicsik és nagyok egyaránt jól érezhették magukat. Ismét megtapasztalhattuk, hogy Amerika páratlan természeti kincseket rejt, érdemes hát felkerekedni és felfedezni azokat.