Cserkész hétvége a Reading-i cserkészekkel

/ Kisbán Petra Mária /
kisban.petra.maria képe
2020. február 8-9. között cserkész hétvégén vett részt a Reading-i Szent-Györgyi Albert Cserkészcsapat. A Goringi cserkészparkba látogattunk el, ahol egy felejthetetlen másfél napban volt részünk.
Sátorállítás fél karral - dolgozzunk össze!Játék Csapatépítő játék - aknakeresőCserkészeink a hétvégi portyán

Szombaton kora délután gyülekeztünk a Reading-i vasútállomáson, majd innen busszal indultunk Woodcote-ba. A Goring melletti településről végül egy órás túra alatt jutottunk el a táborhelyünkre, miközben a hóvirág mezőket és az ébredő erdőt csodálhattuk. Miután megérkeztünk elfogyasztottunk egy rövid, egészséges uzsonnát, majd métáztunk egy nagyot a kinti mezőn. A fárasztó cserkészjáték után bejöttünk az épületbe, s míg a Dinnye őrs sátorállítási versenyben vett részt, addig a Csalánok megfőzték a vacsoránkat, a bolognai spagettit. Az ízletes vacsora után elmosogattunk, összekészültünk az estére, majd egy mozgalmas tábortűzön vettünk részt, melynek a végén ezen a hétvégén is egy új cserkészjelöltet fogadtunk körünkbe.

Másnap korán ébredtünk, a reggeli torna és a változatos reggeli után megszavaztuk új raji nevünket: Hupikék Törpikék raj (természetesen a törpök karakterei is gazdára találtak). Összepakoltunk, lebontottuk a sátrakat, majd egy csapatépítő játékcsokron álltuk ki a próbát. Először két csoportban számokat kellett minél gyorsabban leütni, majd egy aknamezőn kellett épségben átjutni. A játékok után elfogyasztottunk egy kis tízórait, végül egy „vitaest” következett: a gyerekeknek különböző szituációkban kellett állást foglalniuk, majd állásukat megvédeniük – megvitatniuk a másik csapattal. A nyugodt viták után elfogyasztottuk gyors ebédünket, kitakarítottunk és szép tisztán vártuk a szülőket a helyszínre.
Találkozunk három hét múlva a foglalkozáson!