A Cseh Tibor Szavalóverseny házi fordulója Wallingfordban

/ Konkoly Borbála /
konkoly.borbala képe
2018. március 11-én rendezte meg először a 3. számú Beodray Ferenc Cserkészcsapat a Cseh Tibor Szavalóverseny házi fordulóját. Ezzel új hagyomány indult el a csapat történetében.
Emléklap és oklevélBüsze első helyezettBoldog díjazásTisztelgés

A connecticuti Wallingfordban 4 évvel ezelőtt elindult cserkészcsapat 22 aktív cserkésszel rendelkezik. Közülük kilencen szavaltak az első házi szavalóversenyen. A Cseh Tibor Szavalóverseny a III. New Yorki-i cserkész körzet 50 éves hagyományra visszanyúló versenye. A körzet 1963 óta kisebb-nagyobb kihagyásokkal rendezett szavalóversenyeket, melyeknek az idők folyamán csupán az elnevezése változott. Jelenlegi új címét az idei évtől viseli, a korábbi 5 évben Cseh Tibor Szavaló Emlékverseny volt a neve.

A verseny két részből áll. Először a csapatok házi fordulókat rendeznek a III. körzetben, majd a legjobbak eljuthatnak a verseny döntőjébe, ami idén április 14-én Washington D. C.-ben kerül megrendezésre. Ebbe a hagyományba kapcsolódott bele a wallingfordi csapat is. A kiscserkészek közül öten szavaltak verset, a cserkész korosztályból pedig négyen követték őket. A megérdemelt okleveleket Dr. Fogarasi Miklós, a III. körzet parancsnoka adta át.

Nagyon büszke volt a közösség, hiszen a diaszpórákban a szavalás a magyar nyelv- és a magyar öntudat kiemelt fejlesztő és megtartó eszköze.