Családi Est Sydney-ben

/ Czifra Zsigmond Bálint /
czifra.zsigmond.balint képe
Minden hónapban tartanak Ashfieldben családi estet, mely a Sydney-ben élő magyarok egy fontos eseménye: közösségformáló és közösségépítő szerepe kiemelkedő.
VacsoraGyűlésSüteményekSzentmise

A Szent Erzsébet Karitász Csoport minden hónap első szombatján megszervezi a családi estet, melyre minden Sydney-ben élő magyart szeretettel várnak. A program szentmisével kezdődik, amelyre mindig szép számmal érkeznek a közösségből, majd egy vacsorára invitálják meg a vendégeket. Kapható továbbá sütemény, és tombola.

Ez az est már több éves múltra tekint vissza, és közelebb hozza a magyarokat egymáshoz. A közös beszélgetés, kávézás és program összekovácsolja a közösséget. A résztvevők száma egyre több, általában ötven fő is összegyűlik, hogy halljanak egymásról és beszélgessenek mindennapjaikról. A hónap születésnaposait dallal köszöntik az egybegyűltek, ezzel is kifejezve az egymáshoz való közelségüket.

Szeptember hónapban az est sarkalatos pontja volt az édesapák köszöntése, melyet az Ausztráliában széles körben elterjedt apák napja kapcsán ünnepeltünk meg. Ösztöndíjas társaimmal zenés-verses műsorral készültünk, ezzel próbáltunk még családiasabb légkört létrehozni. Hangszerekkel, és hangulatos prózákkal, rímekkel egy kicsit meghittebb, emeltebb hangulatot biztosítottunk az összegyűlteknek. Az édesapák ezután egy apró ajándékot vehettek át, mellyel a közösség minden hasonló alkalommal meglepi az érintetteket.

További pozitívum, hogy az est bevételét a katolikus karitász a rászorulók megsegítésére, vagy valamilyen jótékony célra használja fel. A közösségi ház, mely a magyar katolikus közösség tulajdonában van, számos egyéb célt is szolgál. Itt rendezi meg a karitász a gyűléseit, irodalmi esteket, ünnepeket, mellyel így a helyet a magyarság egyik központjának tekinthetjük. A központtól nem messze, Ashfieldben helyezkedik el, mely könnyen megközelíthető Sydney bármely területéről.

A következő családi est időpontja október 5-e, szombat. Szeretettel készülünk erre az alkalomra is, és reméljük, többen összegyűlünk ezen alkalommal is.