Családi piknik Calgary-ban

/ Puskás Veronika /
puskas.veronika képe
Szeptember 21-én a Kálvin Magyar Református Egyház és Bethlen Gábor Magyar iskola közös szervezésében családi piknikre került sor. Egy héttel az ünnepélyes tanévnyitó után, kihasználva a szép őszi időt, az iskolanapnak a Pearce Estate Park szolgált helyszínéül.
A gyerekek által készített őszi poszterA gyerekek csoportfoglalkozása

A program jó alkalmat adott a gyerekek tanintézményen kívüli nevelésére, valamint a szülőknek a közösségépítésre. A tanulók játékos feladatokat kapva fedezhették fel a természetet, míg a fenőttek a parkban sétálva beszélgethettek.

Tanáraik vezetésével a gyerekek felfedező útra indultak, hogy megismerkedjenek a parkban található különleges fákkal és növényekkel. A foglalkozásvezetők arra is felhasználták az alkalmat, hogy felhívják a gyerekek figyelmét környezetük óvására.

Az iskolások első feladatuknak eleget téve, az ősz színeiben pompázó falevelek gyűjtésébe kezdtek, majd közös poszterkészítés következett.

A szabadtéri program jó alkalom volt arra is, hogy az iskolához idén csatlakozó új tagok egy kötetlenebb, játékos foglalkozás keretein belül ismerkedhessenek meg a közösséggel. Elősegítette az új tagok illetve a régiek és hozzátartozóik csapatépítő összekovácsolását.

A gyerekeket egy közös ebédhez terített asztal várta, hogy a mozgás és új ismeretek szerzésében megfáradva új erőre kapjanak a tanulás folytatásához.

A hétvégi program gazdagabbá tett egy kellemesen eltöltött délután élményével minden résztvevőt.