Családi biznisz

/ Fogarasi Rita Zsófia /
fogarasi.rita.zsofia2023 képe
Karácsonykor nem lehet unatkozni! Legalábbis a magyar diaszpórákban biztos, hogy nem! És ez alól Buffalo sem kivétel.

Idén nem csak ajándékokat hozott a Jézuska a buffaloi közösségbe, hanem egy több évtizedes, és keserédes búcsút is. A buffaloi Magyar Ház szíve, illetve vezetője Szájer Erika, és férje Szájer Ervin húsz év után lemondtak tisztségükről. Ezzel együtt boldogan köszöntötték az egybegyűlteket, és búcsúztak el egy utolsó karácsonyi program megszervezésével a Magyar Háztól, de semmiképpen sem a közösségtől, ahol mindenki felemlegette a kedvenc programját, és eseményét, amelyeket a Szájer házaspárnak köszönhettek.
A karácsonyi ebéden a közösség köszönettel, és szeretettel búcsúzott a házaspártól, és ugyanekkora örömmel köszöntötte a Magyar Ház új vezetőjét a Szájer házaspár lányát, Gizellát.
Mindenki nagy izgalommal, és lelkesedéssel várja a jövő évet, hiszen ezzel egy korszak lezárult a Magyar Ház életében, és egy új veszi kezdetét.
A nap további részében előtérbe kerültek a hazai ízek, a mennyei illatok. Természetesen a tradicionális karácsonyi menüről nem maradhatott le a borleves, a szaloncukor, és a rétes. Főételnek pedig mi más kerülhetett volna terítékre egy magyar ünnepen, mint egy jó kis ízletes disznótoros.
A hangulatot a magyar közösség oszlopos tagja, Nándor bácsi szolgáltatta, aki trombitán, és harmonikán játszott magyar karácsonyi dalokat.