A clevelandi magyarok jó hangulatú vasárnapja

/ Pásztor Orsolya /
pasztor.orsolya képe
Mozgalmasan telt 2023. február első vasárnapja is a clevelandi Szent Imre templom háza táján.
Szt. Imre templom farsangi ebédjeSzt. Imre templom farsangi ebédjeSzt. Imre templom farsangi ebédjeSzt. Imre templom farsangi ebédje

Havonta egyszer a szentmisén gitár és zongora hangja, valamint karizmatikus énekek töltik be a templom épületét és a hívek szívét, így volt ez február 5-én is. A csodás énekek mellett az evangéliumban Jézus szavai is eljutottak a résztvevőkhöz: "Ti vagytok a föld sója és a világ világossága" (Máté 5,13-16.), majd a szentmise végén Bóna Richárd atya Balázs-áldásban részesítette a jelenlévőket.

A lelki töltekezést a templom dísztermében hagyományos farsangi disznótoros ebéd követte. A több mint 150 vendégnek szorgos kezek szolgálták fel a hagyományos húslevest, a disznótoros sült kolbászt és hurkát párolt káposztával, petrezselymes burgonyával, desszertként pedig farsangi hájas tészta került az asztalokra. 

Az ebéd végeztével a regös csoport fiataljainak fellépése következett. A hat csodálatos rábaközi népviseletbe öltözött regöscserkész-pár tánca, illetve éneke lenyűgözte az egybegyűlteket. A műsorszám után a tánc tovább folytatódott a színpad előtt. Lüktető moldvai dallamokra járta a táncot az ott lévők többsége. Az esemény végére maradt az izgalmas tombola, ahol 7 ajándékkosár talált gazdára.

Ez az esemény is sok-sok előkészületet igényelt, kezdve a rendelések begyűjtésével, a hozzávalók beszerzésén, az ételek elkészítésén át, az ebéd zökkenőmentes helyszíni lebonyolításáig. Azonban a Szent Imre templom asszonyainak ez most is remekül ment, mert egy összeszokott, rutinos csapatot alkotnak, és sokadjára valósítanak meg egy ilyen nagyszerű összejövetelt. Ezen a vasárnapon és az előtte lévő szombaton is közel húszan sürgölődtek a konyhában, hogy minden remekül sikerüljön. Tették mindezt egy nemes cél érdekében, mert az ebédből befolyó összeget a templom javára fordítják majd.

Így telt el ez a vasárnap a clevelandi magyarok körében finom ebéddel, hangulatos beszélgetésekkel, némi kultúrával megfűszerezve.