Chilében járt a magyar korosztályos karate válogatott

/ Dr. Haskó János /
hasko.janos képe
2019. október 23. és 27. között Santiagóban rendezték meg a 11. karate korosztályos (junior és cadet) világbajnokságot, amelyen a magyar válogatott is részt vett. Huszonkilenc 14 és 21 év közötti magyar fiatal mérette meg magát a bajnokságon.
Magyar korosztályos karate válogatottMagyar korosztályos karate válogatottBüchler Zsolt szövetségi kapitány

2019. október 23. és 27. között Santiagóban rendezték meg a 11. karate korosztályos (junior és cadet) világbajnokságot, amelyen a magyar válogatott is részt vett. Huszonkilenc 14 és 21 év közötti magyar fiatal mérette meg magát a bajnokságon. Fontos megemlíteni, hogy 2020-tól a tokiói olimpiai játékokon már a karate is bekerül a versenyszámok közé. Ez jelentős lendületet adott a sportágnak.

Büchler Zsolt a magyar karate válogatott szövetségi kapitánya elmondta, hogy a magyarországi versenyzők az utóbbi években megközelítették a világ élvonalába tartozó országok, például Egyiptom, Marokkó vagy Törökország versenyzőit. Ennek ellenére a mostani bajnokságon nem sikerült érmet szerezni. Mindemellett Zsolt véleménye szerint a santiagói bajnokság nagyszerű lehetőség volt arra, hogy a magyar versenyzők felmérjék jelenlegi helyüket nemzetközi szinten. Emellett arra is mód nyílt, hogy a magyar versenyzők és felkészítőik a fejlődés megfelelő irányát is meg tudják becsülni. Ez segítheti a magyar csapatot a 2020 februári budapesti korosztályos Európa bajnokságra való felkészülésben. A hazai pályán az európai mezőnyben magyar válogatott több éremre is esélyes lehet.

A magyar válogatott igen jól érezte magát Chilében a jelenlegi zavargások ellenére is. A helyi lakosokat őszintén kedves és jókedvű embereknek tartják, akik visszamosolyognak az utcán. Zsolt megállapította, hogy az utcán nagy számban jelenlevő kutyák szelídek, rendezettek és jóllakottak. Szerinte ez annak a jele, hogy Santiagóban jó emberek laknak, mivel még az utcakutyákról is gondoskodnak.

További sok sikert kívánunk a magyar válogatottnak!