Chesteri télűző mulatság

/ Karácsonyné Kéki Andrea /
karacsonyne.keki.andrea képe
Hetek óta nagy izgalommal készültek a gyerekek a farsangi mulatságra. A korábbi tanodák során rendszeresen megbeszélték, ki mibe öltözik, milyen jelmezt vettek, vagy készítettek otthon.

Mi felnőttek is időben elkezdtük a szervezést, mert szerettünk volna egy igazán hangulatos, élményekben gazdag programot összeállítani kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Mivel is készültünk? Volt ugrálóvár, kézműves foglalkozás, arcfestés, közös játék, kódolós feladat, műsort adott Pallasz, az illuzionista. A jó hangulathoz jó ételek is kellettek, így igazi friss farsangi fánkot lehetett venni, ezen kívül magyar cukrászsüteményeket, szendvicseket, zsíros kenyeret.

A jelmezes felvonulás során minden gyermek bemutathatta kinek is öltözött aznap. Voltak, akik külön produkcióval is készültek, őket jutalmaztuk egy kis édességgel. Ezután nem feledkeztünk el a farsanghoz kapcsolódó hagyományokról sem. Kiszebábot készítettünk, erre írtuk rá azokat a dolgokat, amelyeket nem szeretünk, jobb lenne az életünk nélkülük. Kis csapatunk hangszerekkel nagy zajt csapva kivitte a házból a babát, ahol megszabadultunk ettől a sok rossztól és csak a jó dolgokat vittük vissza.

A programot a tombolahúzás zárta, ahol sok értékes nyereménnyel gazdagodtak a szerencsés nyertesek. De mindannyian nyertünk, hiszen együtt voltunk, jó hangulatban, jó társaságban. Most már csak a tavasznak kell jönnie!