Buenos Aires-i nótaest a Hungáriában

/ Virág Zsombor Attila /
virag.zsombor képe
A Buenos Aires-i magyar közösség július 8-án szervezte meg első nótaestjét a Hungária klubban. A közös éneklés hangulatát a helyben sült lángos, és a bográcsban készített forralt bor emelte.

A 18. számú Bartók Béla Cserkész Csapat fiúcsapatának vezetője, Lovrics Rennie és testvére János szervezték meg Olivosban az első nótaestet július 8-án. Házigazdája Edi Bonapartian volt, a Regős Néptáncegyüttes vezetője. Az eseménynek a Hungária klub adott otthont.

Az estén a fiataloktól a legidősebbekig minden korosztály jelen volt. Különféle ötletes játékokkal álltak elő a szervezők, mint a nóta-totó, vagy a népdal-activity, amiben egy-egy embernek kellett elmutogatnia egy dalt, hogy a csapata kitalálja. Természetesen minden sikeres kitalálás örömére el is énekeltük azt, és általában még másik kettőt is, ami éppen valakinek eszébe jutott. A játékok mellett én is tanítottam egy vajdaszentiványi népdalt, ami nagy sikert aratott. Ezt pedig a kötetlen éneklés követte, ami egészen éjszakába nyúlt. Hogy az éneklők torka ki ne száradjon, a cserkészfiúk két nagy bogrács forralt bort készítettek, emellett egész este sütötték a lángost is, hogy éhen se maradjunk.

   

           

A mulatságnak az is célja volt, hogy a fiatalok a közös éneklés öröme mellett szüleik, nagyszüleik népdalait is megismerjék és megszeressék. Véleményem szerint egy ilyen remekül sikerült este el is éri ezt a célt.