Budapest temető nem csak gazdag történelmet őriz, de a közösséget is összekovácsolja

/ Varga Tamás /
varga.tamas képe
A georgiai magyar közösség már 2022. óta nagy erőfeszítésekkel dolgozik a Budapest történelmi temető felújításán, ezzel őrizve és tisztelve a magyar kultúra és történelem emlékeit Georgiában.
A renovált temetőSok magyar közösségi tag segédkezett a munkábanUtolsó simítások közbenJárda telepítés közben

Az 1900-ban alapított temető 2022. elején került a szervezet tulajdonába. Az elmúlt évtizedek alatt sok sírkő eltűnt, sok megrongálódott, széttöredezett. A kerítés és a járda is teljesen tönkrement. Tehát a temető igencsak leromlott állapotban került a Georgiai Magyarok Közösségének Egyháza tulajdonába, emiatt sürgősen el kellett kezdeni a renoválását. A szervezet vezetősége és tagjai már két éve fáradoztak ezen, és most májusban a felújítás befejeződött.

Személy szerint én is voltam kint többször a temetőnél és segítettem a munkákban.
Mondhatom, hogy nagyon sokrétű és összetett feladat volt, időnként nehézségekkel, de a közösségben ilyenkor mindenki megmozdult, hogy ott segítsen, ahol és amiben tud.

Példaértékű számomra és az lehet minden szervezet számára, amilyen odaadással és kitartással végezte el a Georgiai Magyarok Közösségének Egyháza ezt a magára vállalt nemes feladatot.
Azon kívül, hogy egy nagyon különleges történelmi helyszínt őriztek meg a felújítással a következő generációk számára, azt is bizonyította ez a szervezet, hogy erős és megbirkózik minden nehézséggel. Ez a munka a közösséget csak még jobban összekovácsolta.
Örülök hogy részese lehettem a Budapest Temető felújítási munka egy részének. A Budapest Temető újranyitása a közönség számára 2024. június 1-én lesz.