Brexit előadás és különleges zeneórák Manchesterben

/ Boldizsár Zsófia Ágnes /
boldizsar.zsofia.agnes képe
A Zsigmond Király Magyar Iskola egy téli tanítási napjából igazán rendhagyó szombat alakult. A felnőtteket és a kicsiket is várta egy-egy izgalmas program az egyébként borús januári napon.
Szűcs Fruzsina különleges zeneórája a Zsigmond Király Magyar IskolábanSzűcs Fruzsina különleges zeneórája a Zsigmond Király Magyar IskolábanAz Europia előadójának megajándékozása Magyaros falatok a Zsigmond Király Magyar Iskolában

Az órák elkezdődtek: minden növendék valamelyik osztályteremben megkezdte aznapi szórakoztató tanulmányát. Eközben a legnagyobb teremben is megkezdődött a már régóta várt és tervezett felnőtteknek szóló program. Egy regisztrált brit jótékonysági szervezettől, az Europiatól érkezett hozzánk egy vendégelőadó, aki hasznos gyakorlati tudnivalókkal látta el a szülőket a Brexittel, illetve a letelepedési státusszal kapcsolatban. Az interaktív előadást és a köszönetünk jelképéül szolgáló, az iskola névadójáról, Zsigmond királyról szóló gyönyörű könyv átadását követően, lehetőség volt magyaros falatok fogyasztása közben beszélgetni az előadóval a sok kérdést felvető nemzetközi helyzettel kapcsolatban.

Mindeközben a tanórák a megszokott módon pörögtek. Hogy milyen izgalmas mókában volt része ezúttal a gyerekeknek? Szűcs Fruzsina a The Royal Northern College of Music hallgatója nálunk végzi szakma gyakorlatát, így ő tartotta a zeneórák egy részét. Különleges feladatokat kaptak a gyerekek, mint például fessék vagy rajzolják le a Fruzsina által játszott dallamokat. A gyerekek kitörő lelkesedéssel álltak a feladatok elé. Legközelebb is hasonló kihívásokban és játékos feladatokban lesz részük, amit nem csak ők, hanem Fruzsina és mi is nagyon várunk!