Böjte Csaba atya Clevelandben

A Clevelandi magyarság kettős ünnepe a Szent Imre katolikus templomban

/ Illés Bertold /
illes.bertold képe
A Szent Imre Katolikus templom november 5-én tartotta éves búcsúját. Ez a nap nem csak a templom védőszentjének ünnepe volt, a hívek megemlékezhettek arról is, hogy a templom pontosan öt éve nyitotta újra kapuit. A szertartást Mezei András atya mellett Böjte Csaba főtisztelendő ferences rendi atya koncelebrálta.
Szent Imre búcsú ClevelnadSzent Imre búcsú ClevelnadSzent Imre búcsú ClevelnadSzent Imre búcsú Clevelnad

Böjte atya, a rá oly jellemző alázattal és egyszerűséggel tartotta rendhagyó prédikációját, melynek fő eleme a szeretet és a bátorság bemutatása volt. Szent Imre hercegre hivatkozván, buzdította a híveket arra, hogy merjenek szeretni, mert a szeretet ereje legyőz minden rosszat, ami a világunk behálózza. Felhívta a hívek figyelmét és megköszönte nekik bátorságukat, mellyel harcoltak templomuk bezárása ellen. A gyülekezet tagjai fáradhatatlan munkával dolgoztak azért, hogy ma, 2017-ben a Clevelandi Szent Imre katolikus templom teljesen megteljen hívekkel.

Böjte Csaba testvér prédikációjában a magyar nemzeti összefogás szükségességét szorgalmazta, legyünk bárhol a világon, figyeljünk egymásra, vigyázzuk és ápoljuk magyarságunkat közösen, erős összefogásban. Fáradtságot nem kímélve minden magyarnak ezen kell munkálkodnia.